För några veckor sen åkte jag och mina kollegor till Frillesås i Halland för ett besök hos Maria Åkerberg. Hon bjöd in sina samarbetspartners för att fira att MÅ fyllt 25 år. Egentligen skulle firandet varit för ett par år sen, men då kom ju covid. Så nu är ju företaget 27 år gammalt, men vi firade alltså i efterhand.

Vi fick ett kul och intressant besök på fabriken och lagret i Frillesås, en byggnad som byggts ut sen den kom till för några år sen, eftersom företaget ökar så mycket. Här sker allt; produktutveckling, produktion, lager, fotografering och så all försäljning och administration. Har man vägarna förbi har de också öppet för shopping!

Maria Åkerberg

Längs en vägg i fabriken står Maria Åkerbergs prisbelönade produkter. 

Under vårt besök fick vi en rundvandring för att se produktionen och just när vi var där gjorde de Hair conditioner Energy, som är en av Maria Åkerbergs storsäljande produkter. Det är riktigt kul att se saker tillverkas framför en, saker som sen dyker upp i butiker och sen hamnar hemma i någons badrum.

Lagret är enormt, så mycket större än tex vårt lager på Naturligt Snygg i Bromma. Och självklart doftar det ljuvligt – alla råvaror är ju lagrade där också, så många naturliga och ekologiska dofter som samsas om utrymmet!

På kvällen bjöds det på middag och fest på Post Hotell i Göteborg, och då fick vi också anledning att sjunga ett försenat “Ja, må du leva!” till Maria som ganska nyligen också fyllt jämnt. En jättetrevlig kväll med god mat, många trevliga samtal och bra underhållning! Det är så häftigt att Maria Åkerberg vuxit så mycket, stadigt och organiskt, utan investerare och i dag omsätter företaget 100 miljoner. Maria har blivit uppvaktad många gånger av köpare, men MÅ är ett familjeföretag som troligen stannar i familjen länge. Önskar er lycka till – och firar gärna MÅ 50 år längre fram!

Här hittar du vårt sortiment av Maria Åkerbergs fina ekologiska och naturliga produkter.