Ekologisk nattmask. Numera ingår sovmasker, alltså ansiktsmasker som man sover med, i min hudvårdsrutin. Minst en natt i veckan sover jag med mask. Och denna från svenska lyxmärket Nottnuit är en trevlig ny bekantskap!

 

Nòttnuit, Vow Barrier Repair Overnight Mask, 100 ml, ca 1 477 kronor.

Nattmask för alla hudtyper som min känsliga hud tål riktigt bra. Och som är grym! Den här härligt ljusblå krämen är på ett sätt fluffig och på ett annat sätt lite seg i känslan. Tjock men ändå lätt och har en mild och lite syrlig doft som är trevlig. Bara att applicera på huden – rengjord – och sen lägga sig och sova. Dagen efter vaknar man med ljuvlig hud! Den är slät, återfuktad, lugnad, och med jämnare hudton. Huden känns också starkare och precis som den lovar – det känns som att den stärker hudens barriär. Dessutom känns den renande, så mindre blemmor är som bortblåsta dagen efter.

Masken innehåller bland annat ceramider, tistelfröolja, blåbärsfröolja, jojobaolja, extrakt från svarta vinbärslöv och hallonlöv och havre.

Jag måste säga att nästan 1500 kronor för en ansiktsmask är riktigt häftigt, så då gäller det att masken är riktigt bra. Och ja, den är faktiskt suverän. På bara en natt kan man se synbara resultat i huden. Jag är glad att denna nattmask finns, för jag kommer att använda den ofta. Tur då också att den är dryg, det behövs inte mycket för att täcka ansiktet och sova gott. Kommer att räcka minst 6 månader! Betyg: 5/5. 

 

LÄS MER: 

Bäst i test: ekologisk ansiktsmask