Ekologiskt & naturligt smink – 2022. Här är de makeup produkter som jag har testat under året som gick och som har fått högsta betyg av mig. Under året testade jag ingen ny concealer och heller ingen ny rouge. Men massor av härliga läppstift och läppglans! 

Bäst i test – ekologiskt smink 2022:

sante-big-lashes-mascara

Bästa ekologiska mascara 2022 – budget:

Sante, Big Lashes Mascara. Strålande mascara med jätteborste! Den här borsten kommer åt alla fransar och ger dem volym och längd direkt.  Fransarna står i givakt hela dagen och är långa, tjocka och de håller sig böjda uppåt hela dagen och kvällen. den kladdar inte, släpper inte och tål ett par tårar och även svett. Lätt att tvätta av och otroligt lätt att använda!

rms_beauty_straightup mascara

Bästa ekologiska mascara 2022 – lyx:

Rms Beauty, Straight Up Volumising Mascara. Lyxig mascara med redig borste, och med bara ett par drag får man snygga, tjocka och långa fransar. Och om man grundar med en ögonfransböjare innan, så håller sig fransarna också böjda uppåt hela dagen! Den smular inte och fäller inget utan håller fransarna mjuka och behagliga hela dagen. En riktigt bra mascara som håller vad den lovar!

lavera_hyaluron_foundation swatch

Bästa ekologiska foundation 2022:

Lavera, Hyaluron Liquid Foundation. Förutom att det var svårt att hitta rätt nyans (Cool Ivory är den jag använder mest) så är denna mycket prisvärda foundation strålande! Lätt, men ändå fast och lite fluffig i känslan, och lätt att applicera med fingrarna. Jämnar ut hudtonen, återfuktar jättebra och håller huden snygg och fräsch hela dagen. Ger också huden lite lyster och glow, och jag älskar framför allt att huden känns skyddad och mjuk och stunsig. Den smälter lätt in i huden och ger ett snyggt och naturligt resultat!

inika_palett

Bästa ekologiska ögonskugga 2022:

Inika Organic, Eyeshadow Quad, Wind. Perfekt palett med fyra användbara och otroligt snygga ögonskuggor! Två matta och två skimrande så kan användas både till vardags och fest. Nyanserna – bruna och brunbeige/grå och så en ljus highlighter är det enda jag behöver i min sminkväska. Otroligt bra pigment, lätta att använda, dryga och så snyggt resultat!

Bästa ekologiska läppstift 2022:

Lily Lolo Vegan Lipstick, Without a Stitch  Läppstift som är mjukt och behagligt på läpparna – torkar inte ut och blir då där obekvämt och stelt, utan bara mjukt och skönt! Nyansen är underbar; rosa möter en beige hint och är lagom mycket färg för mig. Det är inte 100 % pigmenterat, utan lite genomskinligt och har fin lyster. Älskart!

lavera glossy lips

Bästa ekologiska läppglans 2022 – budget:

Lavera, Glossy Lips, Rosy Sorbet. Laveras klassiska läppglans är superhärligt, ganska genomskinligt, mjukt och klibbigt utan att det känns som klister. Doftar ljuvligt och är så behagligt och enkelt att använda. Nyansen är ljust rosa, så ger lagom med färg, och ger bra med glans, har bra hållbarhet på läpparna och torkar inte ut. Prisvärt och riktigt bra!

 

Gillar också: Maria Åkerberg, Lip Gloss, Red Velvet. Jag bär ju aldrig rött på läpparna, men detta läppglanset funkar! Har en hint av blått i sig, vilket troligen hjälper och det är så snyggt! Ganska pigmenterat, känns nästan som ett flytande läppstift och ger snygg glans.

Bästa ekologiska läppglans 2022 – lyx:

Inika, Lip Glaze, Blossom.  Ännu en gammal favorit i ny tappning! Underbar konsistens, krämigt och mjukt utan att bli klibbigt, och glider snyggt ut på läpparna. Fräsch doft av citrus och nyansen är så fin! Skimrar lagom, är halvgenomskinligt och gör läpparna party-redo på ett kick! Känns återfuktande utan att torka ut läpparna.  

londontown-nailpolish

Bästa “ekologiska” nagellack 2022:

Londontown, Lakur, Nail Polish, Save The Queen. Jag sätter “ekologiska” inom citationstecken, för det finns ju inte. Men det finns nagellack som väljer bort de flesta och värsta miljömässigt dåliga ingredienserna, som detta! Underbar brunlila nyans, otroligt smidiga att måla naglarna med, lacket glider lätt ut över nageln. Med ett topplack håller sig lacket superbra nästan en vecka!  Måste testas!

Läs mer: Mina sminkfavoriter från 2021: 

Hannahs Favoriter 2021: bästa smink