Ekologiskt smink & makeup. Det har varit lite skralt med testande av smink under 2021. Jag testade få foundations och inte en endaste ögonskugga tex. Men några nya favoriter hann jag minsann samla på mig! Här är mina bästa produkter från året som gick:

Smink Bäst i test 2021:

lily_lolo_foundation

Bästa Foundation 2021: 

Lily Lolo, Cream Foundation, Cotton & Cahsmere: Allt är bra med denna krämfoundation. Dosan, den fasta krämiga formulan. Resultatet. Priset. Att den är så lätt att applicera. Att det är svårt att få det kladdigt, ojämnt och fult. Denna foundation smälter otroligt fint och lätt ut i huden och blir inte torr så länge man grundar bra med tex olja under. Jämnar ut hudtonen jättebra, håller huden mjuk och återfuktad och håller sig snygg hela dagen och kvällen! ÄLSKAR! Betyg: 5/5. 

Bästa läppglans 2021:

Lavera, Glossy Lips, Rosy Sorbet. Klassiskt läppglans från den tyska naturkosmetikjätten Lavera. Ljuvligt! Perfekt rosa nyans med en hint av aprikos, har alldeles lagom med lyster utan att vara glittrigt och riktigt mjukt och smidigt på läpparna. Ganska genomskinligt, och håller läpparna mjuka och sköna länge. Betyg: 5/5. 

Madara, Glossy Venom Hydrating Lip Gloss, Magnetic Nude 73. Detta läppglans doftar otroligt gott av vanilj & choklad! Rosa med en hint av brunt och lila, utan skimmer men med mycket glans som blir otroligt snygg på läpparna. Härligt klibbigt utan att torka ut läpparna, och har bra hållbarhet. Betyg: 5/5. 

ere-perez lip balm

Bästa färgade läppbalsam 2021:

Ere Perez, Wild Pansy Tinted Lipbar –  Zen. Detta färgade läppbalsam är härligt mjukt och återfuktande på läpparna och har en perfekt rosa nyans. Ger en perfekt hint av färg utan att bli för mycket, och håller sig snyggt länge. Perfekt för såna som jag som inte gillat för tunga och tjocka läppstift med för mycket färg. Betyg: 5/5.

purobio-mascara

Bästa mascara 2021:

Purobio Cosmetics, Double Dream Supreme Mascara. Detta är en riktigt bra budgetmascara som är den bästa jag testat under året! Mascaran har bra svärta, en finurlig borste som kommer åt alla fransar och ger långa glammiga ögonfransar med volym! Den sitter fast hela dagen och kvällen och behöver knappt bättras på till kvällens fest och klarar svettiga yogapass utan problem. Den når dock inte full pott i poäng pga ganska kladdig förpackning och att den ibland är svår att tvätta bort. Betyg: 4,5/5. 

inika_concealer cream

Bästa concealer 2021:

Inika, Natural Perfection Concealer, Light. Liten smidig tub med en lätt concealerkräm som är otroligt dryg – man behöver yttepytte. Mjuk och härlig konsistens, krämen har bra glid och torkar inte in alltför snabbt i huden. Nyansen är bra med neutral underton och den är inte heltäckande, utan mer suddande. Perfekt för mogen hud, eftersom den inte sätter sig i linjerna lika mycket. Ger otroligt fint resultat på huden, lyster utan skimmer och återfuktar bra. Betyg: 5/5. 

maria-akerberg-rouge

Bästa rouge 2021:

Maria Åkerberg, Blush, Desert Rose. Jag har använt detta rouge varje dag sen jag fick det för några månader sen. Perfekt rosa nyans med en hint av brunt, typ nästan gammalrosa – superfin! Har en gnutta lyster i sig och är lätt att applicera med en borste. Ansiktet får sig verkligen ett lyft direkt. Maria Åkerberg gör fina rouge (men också en del nyanser som är lite over the top för min smak) och detta är ytterligare en favorit att lägga till listan! Betyg: 5/5. 

madara-highlighter

Bästa ögonskugga/highlighter 2021:

Madara, Guilty Shades, Eye & Cheek Multi-Shadow, Frost (62). Man älskar ju när man kan använda en ögonskugga som highlighter och vice versa. Just denna har en smart applikator, och sen är det bara att dutta ut hur och var man nu vill ha det. Nyansen är silverguldig och har mycket pigment utan att det blir för glittrigt, enbart snygg lyster. Otroligt lätt att jobba med, den sitter också bra på huden och suddas inte ut så snabbt. Snyggt glow! Betyg: 5/5. 

purobio_browmade

Bästa ögonbrynsfärg

Purobio Cosmetics, Browmade Eyebrow Pot, 03 Dove Grey. Prisvärd och otroligt dryg ögonbrynsfärg som också ingår i min dagliga sminkrutin och som aldrig gör mig besviken eller ger mig fula ögonbryn! Nyansen är mörk, men den blir otroligt snygg på brynen om man använder en riktig pensel. Färgen sitter bra på huden och har bra hållbarhet. Sa jag att den är prisvärd!? Betyg: 5/5. 

 

LÄS MER: Mina favoriter från 2020: 

Hannahs favoriter 2020: Bästa ekologiska smink