Ekologiska skönhetsprodukter. Vilka skönhetsprodukter har varit bäst 2022? Här listar jag alla mina favoriter som inte platsar i de andra kategorierna som ansiktsvård och hårvård. Alla produkter som liksom hör till, som står där i badrummet och som man använder kanske dagligen och som verkligen har gjort skillnad 2022.

Bästa övriga skönhetsprodukter 2022:

nahalie_parfym ekologisk

Bästa ekologiska parfym 2022:

Nahélie, Parfym W, Eau de toilette. En svensk naturlig parfym av högsta klass! Unisex, men kanske ändå mest kvinnlig, sensuell och lite rökig och kryddig- älskar! Kryddig jasmin, svärdslilja, ros, trä, patchouli och vanilj blandas i en varm och träig kram. Doften är skapad av den franska parfymören Isabelle Gellé, och den är fint väl avvägd och sammansatt. Denna bar jag på nyårsafton och kände mig både snygg och sexig! Sitter bra på huden och är dessutom dryg – ett sprut räcker länge!

Bästa ansiktsredskap 2022:

Snow Fow, Rose Quartz Facial Roller. Många face rollers är ganska lika, men det skiljer ganska mycket i kvaliteten. Denna med rosa stenar av rosenkvarts är inte bara fin, den är också enkel och bra att använda. Inget gnissel i rullandet, inga skramlande metalldelar. Den här ansiktsrollern (kallas ju också jaderoller) är väldigt behaglig, och det känns också som att ansiktets muskler slappnar av och svarar på rollern.

Bästa ekologiska läppbalsam 2022:

KaliFlower Organics, Calendula Lipbalm, Vanilj. Underbart läppbalsam i en hård pappförpackning -zero waste! – som faktiskt funkar (det är inte alltid det händer.) Gult cerat som är mjukt och härligt och som glider ut lätt på läpparna. Lämnar en skyddande hinna på löpparna och håller dem mjuka och sköna länge. Den milda doften av vanilj är fin och det är behagligt, mjukt och med bra hållbarhet.

burts bees tinted lip balm

Bästa färgade läppbalsam 2022:

Burt’s Bees, Tinted Lip Balm, Pink Blossom. Dessa lätt färgade, halvgenomskinliga läppceraten är så fina! Kommer i flera fina färger och är lätta att använda, man behöver inte ens ha en spegel! Håller läpparna mjuka, återfuktande och torkar inte ut läpparna utan glider lätt ut på läpparna och har bra hållbarhet. Pink Blossom är min favvofärg, men jag har flera av dem hemma.

estelle_thild_bus

Bästa brun utan sol 2022:

Estelle & Thild, Self-Tan Bronzing Mousse. Brun-utan-sol-skum som appliceras (med vante för bästa resultat!) och som ger huden en otroligt snygg naturlig nyans på huden. Blir kladdig på huden först, så man måste ha tålamod och låta den sjunka in i huden och få göra sitt jobb. Men det är värt besväret – resultatet är jättefint. Ger inte bara snygg färg, huden får också ett diskret snyggt glow!

Bästa solskydd kropp 2022:

Alga Maris, Sol Spray, SPF 30. Solskydd i smidig tub med sprayfunktion och krämen är som en lättare mjölk. Har en fin och fräsch doft, lätt att applicera i huden och lämnar inga vita hinnor på huden. Lätt, smidig och skyddar huden bra. Känns dessutom bra och återfuktande på huden!

algamaris.spf-ansikte

Bästa solskydd ansikte 2022:

Alga Maris, Tinted Face Sunscreen, Ivory & Beige, SPF 30. Dessa ansiktskrämerna som också är solskydd är underbara! Lätta, doftar fint och är smidiga att applicera, smälter liksom snyggt in i huden. Den ljusa nyansen, Ivory, passar bra på våren och på sommaren när jag har lite mer färg passar Beige riktigt fint. Återfuktar huden, jämnar samtidigt ut hudtonen och fungerar som en foundation och skyddar samtidigt huden mot solen – 3 produkter i 1!

 

Gillar också: Evolve, Climate Veil Tinted SPF, Medium. Solskydd för ansiktet med SPF20 som kan användas som en dagkräm över ett serum och som också fungerar som en BB- Cream och som ger bra täckning. Smälter bra in, återfuktar fint och ger huden snygg glow!

 

Bästa after sun 2022:

Cattier Paris, Beautifying Milky Oil After Sun.  Härlig brunskimrande body lotion som är lätt och ledig i konsistensen, enkel att massera in i huden och doftar underbart av kokos och sommar. Verkar svalkande på huden inledningsvis och sen också återfuktande och lämnar huden mjuk och smidig – och bäst av allt – ger huden ett snyggt glow!

 

Gillar också: Alga Maris, After Sun Lotion. Lätt after sun lotion med skön konsistens och om är suverän på att mätta huden och samtidigt svalka den. Härlig doft, och bra effekt!

 

Bästa salva 2022:

Bodybees, Bee Calm, Beeswax & Olive Oil Balm. Doftfri salva som är baserad på bland annat olivolja, bivax, honung och propolis – packad med godsaker för huden! Mjuk och härlig konsistens och huden blir härligt klibbig, mjukgjord och lugn. Skyddar utmärkt mot kyla, tar bort fnasighet och torrhet och funkar också på eksem. En superbra multisalva!  

 

Bästa fotsalt 2022:

BiopH0+, Foot Care. Fotsalt använder jag ibland när jag kör fotbad, och med detta saltet blir fotbadet så mycket enklare! Mjukgör genast fötterna och efter man filar fötterna så känns de som helt nya! Innehåller natriumkarbonat och natriumperkarbonat – inget mer. Inget fotbad utan detta salt!

acucups

Bästa kroppsredskap 2022:

Nordic Superfood by Myrberg, Acu Cups. De här kopparna från svenska Acu Cups är så fiffiga! På med olja på huden, tryck de två större kopparna på huden och sen drar man. Det känns ordentligt! Men det ger också effekt om man gör det regelbundet. Jag kan bli bättre på det, det kan jag och jag är extra sugen på att testa dem mer regelbundet i vår. Att öka blodgenomströmning i kroppen och i hudens lager är alltid en bra idé!