Naturlig ansiktsmist. Ansiktsvatten ingår i min dagliga hudvårdsrutin och man skulle kunna säga att jag aldrig vill vara utan mist efter tvätt och före serum/olja. Här är en trio jag har testat i vinter:

 

Nourish London, Antioxidant Peptide Mist, 100 ml, 345 kronor. Den här rackaren är underbar! Det är en ansiktsmist som är väldigt fräsch, doftar av lavendel, geranium och petitgrain och det är ljuvligt att mista sig med denna. Innehåller också hyaluronsyra som återfuktar, och så gurkmeja, probiotika och lakritsrotsextrakt, alla ingredienser som skyddar huden och stärker huden. Älskar denna! Extra plus för redig glasflaska och bra sprayfunktion. Betyg: 5/5. 

 

Breathe Soulcare, Face Mist, 75 ml, 279 kronor. Den här flaskan har en ganska trevlig färg och den innehåller mist som doftar väldigt gott. Den doftar så gott att den närmast känns som en parfym. Och tyvärr är den inte 100 % naturlig. Själva misten innehåller niacinamide och hyaluronsyra och även något som kallas glycoskin som ska skydda huden. Och ja, huden känns ganska fuktad och fin, men den syntetiska doften gör att jag tyvärr inte kan använda den. Det känns helt fel att spraya ansiktet med något som doftar som en body spray. Synd att doften (och även övriga ingredienser) inte är naturliga. Betyg: 2/5. 

 

Luxe Botanics, Camu Brightening Mist, 80 ml, ca 400 kronor. Den här flaskan i metall är perfekt att ha med på resa; lagom stor och klarar att åka i golvet utan att gå sönder. Sprutet är ganska kraftigt, så man får hålla den på armslängds avstånd. Själva misten är dock riktigt bra. Den innehåller bland annat återfuktande hyaluronsyra, C-vitamin och rosvatten. Så en bra mix av allt som huden behöver; fukt, klarhet och så lugnande och skyddande ros. Den doftar kanske inte så mycket av ros som jag hade önskat, utan har en lite mer fadd doft, (kanske camu camu som den innehåller?). Men det är ju känslan på huden efteråt som är det viktiga, och huden blir både återfuktad och känns skyddad och fräsch. Betyg: 4,5/5. 

 

Neal’s Yard Remedies, Rejuvenating Frankincense Hydrating Mist, 45 ml, 179 kronor.  Den här vackra blå flaskan är så fin att se på, och den är också så härlig att använda. Ett härligt fint sprut och ut kommer den finaste doft som jag någonsin känt! Frankincense och neroli i en ljuvlig blandning. Huden känns genast återfuktad, fräsch och så underbar! Det här en sån där produkt som man liksom längtar till, längtar efter känslan av att bara luta ansiktet bakåt och låta den väldoftande misten regna ned. Mmmm! Men förutom doften och att den återfuktar huden bra, så känns den också lite uppstramande på ett positivt sätt, lite som att huden lyfts. Perfekt före olja/serum. Denna kommer jag att återkomma till, for sure! Betyg: 5/5. 

 

Läs mer: Mina bästa ansiktsvatten: 

Bästa ekologiska ansiktsvatten