I fredags var jag på mässan Allt För Hälsan som gick av stapeln i Älvsjö i helgen. Jag föreläste om 4 steg till Glow och det var riktigt kul att möta den stora publiken på Pratbubblans scen.

hello_glow_bok

Väldigt kul att få se min bok på mässan också! Jag var ovanligt nog lite nervös innan min föreläsning och har känt mig lite si och så de senaste veckorna. Strax innan jag klev upp på scenen gick jag förbi ett litet bås med två massagebänkar. Det var något som drog mig dit.

jungshim

Där stod en man (tyvärr minns jag inte vad han hette) som tillsammans med en kollega utövade något som heter Jung Shim, en koreansk energibehandling. Under massagen känner terapeuten blockeringar i kroppens meridianer och det gjorde riktigt ont när han försökte släppa på blockeringar i min mage. (Stress, matsmältningsproblem.) Under tiden han masserade mig blåste han ut luft genom munnen ganska ljudligt, och gjorde andra ljud, något som hjälpte honom att lösa upp mina energiknutar och lossa på toxiner i kroppen.

Terapeuterna själva tankar energi genom bland annat tai chi och energiklasser i Qi, “human energy source”, enligt sydkoreansk tradition. Efter 20 minuter hade så mycket släppt i min kropp och jag kände mig verkligen energifylld och glowig! Sen fick jag springa till Pratbubblan för att inte missa min föreläsning. Spana in mer här.

erica_kombucha

Sen sprang jag in i den här pinglan, Erica Palmcrantz Aziz, författare av flera rawfood-kokböcker och mat- och hälsoinspiratör. Hon har varit med och tagit fram en  kombucha, Nice Kombucha som kommer i flera olika smaker och som jag tänkte testa. Spännande! Fler nyheter:

ashwagandha

Ashwagandha i pulverform från svenska Superfruit. Den indiska örten är bra för dig som behöver sänka din stress – läs mer om alla hälsofördelar här. 

wilma_louise

Kolla de här fina yogamattorna! Kommer från svenska märket Wilma & Louise som också gör jättefina handdukar i olika djurmönster. Spana in dem här.

cbd_olja

I HerbMeds monter var det ganska packat med folk. Många var intresserade av deras CBD-oljor. Läs mer om dem här.

borlind

Här står de trevliga töserna från Annemarie Börlind! Det syns kanske lite dåligt men den röda lådan på väggen är alltså en JULKALENDER! Den innehåller en massa (24 st så klart!) minisar med Börlinds lyxiga produkter. Så härligt!

lovingearth

Gick förbi Quality Brands monter och tittade lite på deras otroligt fina (raw, ekologisk och fair trade) choklad från Loving Earth. Så god!

kreta

Från Kreta kommer Evergetikon, som gör 100 % naturlig hudvård med olivolja från just Kreta som bas i produkterna. Nu är de på väg till Sverige, och här kan du läsa mer.

maria_borelius

Jag lyssnade på Maria Borelius som är aktuell med boken Hälsorevolutionen. Hon föreläste om hur man lever en anti-inflammatorisk livsstil. Jag tar upp vikten av en anti-inflammatorisk kost för att förbättra hudhälsan. Det var mycket intressant och inspirerande, känns att man måste läsa boken!

evolve

Brittiska Evolve är ett märke som jag verkligen gillar. Nu har det nylanserats i Sverige och jag har redan hunnit testa ett par av de nya produkterna. Gissar att vi får se mer av detta märke! Här kan du spana in det redan nu.

yogatruck

Yogatruck var på plats! En smart idé där man lämnar in sin gamla yogamatta som tas om hand och så får man rabatt när man köper en ny. Dessutom säljer de massor av fina yogagrejer i samarbete med Yogiraj som har så otroligt fina meditationskuddar. Med mera!

skinyoga

Det här är Skin Yoga, ett hudvårdsmärke med rötter inom ayurveda och sortimentet innehåller pulverbaserade masker och en ansiktsolja. Här kan du spana in produkterna närmare.

lovea_sheetmask

Och kolla här då! Lovea har lanserat en sheetmask! Jag lovar att hojta så snart vi har den i lager.

vita_biosa

Och här är en prisvinnande hälsoprodukt, Vita Biosa som är en fermenterad dryck med massa probiotika. Kommer i flera smaker och storlekar – kolla in bag-in-boxen! Här kan du kolla in sortimentet.

teffgrot

Jag såg också en kul nyhet, gröt gjort på teff, ett näringsrikt korn och här är ett nytt svenskt märke, Messob som gör både müsli och gröt med kornet.

mette (1)

Och så tittade jag förbi Mette Picaut, som gör egen naturlig och grym hudvård under namnet M Picaut. Vi tar alltid en selfie ihop när vi ses, en fin tradition som vi har odlat sen vi lärde känna varandra för snart 10 år sen. Hon är en grym entreprenör som verkligen är före sin tid. Spana in hennes produkter här. 

Ja, det var en trevlig mässa i år, ser fram emot nästa år, och hoppas på ännu mer spännande nyheter!

 

English: I had a lovely time at the health fair Allt För Hälsan on friday. Happy my speech on glowing skin went well also :)