Ekologiskt ansiktsvatten.  Toners och ansiktsvatten ingår i min dagliga hudvårdsrutin. Klarar mig inte utan dem! Här är tre riktigt bra ekologiska toners som jag har testat i vinter:

 

Ljung of Lappland, Rose Mist Ansikstvatten, 100 ml, 149 kronor.  Ljung of Lappland är som ni säkert förstår ett svenskt märke med bas i Sorsele. De gör hudvård med naturens läkande växter som grund. Så himla nice med handgjord, närproducerad och gedigen hudvård. Ansiktsvattnet är en roshydrolat och kommer i en glasflaska och spraymunstycke som duschar ut redigt med mist. Och den doftar himla härligt av ros. Misten återfuktar omedelbart och ger huden en härlig och bekväm känsla efter tvätt. Rosdoften är otroligt fin och fräsch utan den där lite fadda doften som rosvatten kan ha. Detta är ett alldeles utmärkt rosenvatten! Betyg: 4,5/5. 

 

Esse Probiotic Skincare, Toner Plus, 100 ml, 569 kronor. Lyxigt ansiktsvatten berikat med både pre- och probiotika och det känns i huden att den får en slags skyddande skjuts när man sprayat detta i ansiktet. Bra flaska, med bra sprayfunktion (man måste bara komma ihåg att skaka den ordentligt!) och den duschar ut bra och angenämt på huden. Har en fin och mild doft av vanilj och neroli – gillar! Huden känns jättefin, återfuktad och förberedd på efterföljande produkter. Dyrt men väldigt bra ansiktsvatten. Betyg: 5/5. 

 

Me Anima, Face Mist Refreshing Watermelon, 100 ml, 349 kronor. Detta är en himla härlig mist! Den är gjord av hydrolat från vattenmelonen, alltså vatten från vattenmelonen och den doftar ljuvligt! Me Anima är skapat av hudterapeuten Katties Åkesson som är hudterapeut och även aromaterapeut och jag fick faktiskt testa denna när jag var på behandling hos henne, när den bara var i test-fas. Så glad att den kom i produktion så att fler kan få testa denna mist! Förutom den ljuvliga doften (perfekt mist i sommar!) så är vattnet också återfuktande och otroligt behagligt på huden. Jag använder den efter tvätt för att fukta huden och även sist, alltså när jag har gjort en full makeup med foundation mm, som en makeup mist. Härlig! Betyg: 4,5/5.

 

Torr hud? Ansiktsvatten ger dig fukt – och stärker huden