Ekologisk & naturlig ansiktsolja. Vilken är den bästa ansiktsoljan? Jag har använt ekologiska och naturliga ansiktsoljor sedan 2008 och för mig funkar de så himla bra. En del är rena basoljor (tex mandelolja, arganolja mm) men många av de som jag gillar bäst är färdigblandade oljor med olika typer av vegetabiliska oljor och naturliga dofter. Jag använder ansiktsolja i princip dagligen, på fuktad hud, efter serum och före dagkräm/foundation och gärna till natten istället för nattkräm.

Tänk på att vi alla har olika hud och olika fukt- och fetthalt i huden, så bara för att jag gillar en olja betyder inte det att den passar dig.

Jag gick tillbaka i mitt arkiv för att hitta de ansiktsoljor som jag under åren har gett allra högst betyg, skulle vara kul att se om betygen fortfarande står sig för vissa av dessa. Håll till godo!

Bäst i test: ekologisk ansiktsolja

Kora Noni Glow Oil bästa ansiktsoljan

Kora Organics, Noni Glow Face Oil. Ansiktsolja med nonifruktsextrakt. Jag fick omedelbart en positiv reaktion i huden av denna oljan – det händer ytterst sällan. Snabb, ganska lätt och dryg, ett par droppar räcker gott för hela ansiktet. Återfuktar och mättar huden omedelbart, ger otroligt fin lyster och efter två veckors användning är hudtonen är helt utjämnad och jag kan lätt gå utan foundation! Verkligen en fullpott för min hud!

rehydrating_rose

Neal’s Yard Remedies, Rehydrating Rose Facial Oil. Ansiktsolja för torr och mogen hud. Doftar helt makalöst av rosor – den mest ljuvliga rosdoft jag någonsin känt! Oljan är ljust gul och lätt och snabb i konsistensen. Huden matas med FUKT, och blir underbart härlig och mjuk och smidig. Håller huden jämn, lugn, fuktmatad, glowig och supermjuk. Prisvärd!

nuori-facial oil

Nuori, Perfecting Facial Oil. Ansiktsolja med bla druvkärneolja som min hud verkligen älskar. En grym blandning för huden och som ger dels skydd mot miljön men som också verkligen vårdar och tar hand om huden. Mild blommig doft, och oljan lämnar huden återfuktad, mjuk och behaglig utan klibb. Har haft grym hud under tiden jag har använt denna!

esse_protect_oil

Esse Probiotic, Protect Oil.  Ansiktsolja som skyddar huden. Liten fin glasflaska som innehåller Ximeniaolja, som kommer från Namibia. Bildar en skyddande film på huden och skyddar mot solens UV-strålar – så den är perfekt på dagtid. Seg och tjock konsistens med en ljuvlig vaniljdoft. Är otroligt skön i huden! Låser in fukt och gör den otroligt mjuk och stunsig. Ger så mycket skydd och glow att jag helt skippat foundation!

tata_harper_beautifying_faceoil

Tata Harper, Beautifying Face Oil. Magisk blommig doft av exotiska orkidéer! Lätt och snabb olja som absorberas snabbt och som genast matar huden med fukt. Gör huden mjuk, glowig och ger en otroligt bra känsla. Det känns att den jobbar på djupet och liksom stärker huden och gör den motståndskraftig, vilket har varit perfekt nu när det är lite kallare ute.

inika_faceoil

Inika, Pure Rosehip Oil. Basolja för huden. En väldigt smidig liten olja – innehåller enbart en ekologiskt certifierad nyponfröolja. Doftlös olja som lätt går in i huden, ger en väldigt skön känsla och snygg yta med glow. Känns väldigt bra på huden, särskilt sen jag plötsligt blev yttorr tidigare i vintras. Den håller huden lugn och fin, och balanserad.

leahlani_morningelixir

Leahlani, Aloha Ambrosia Morning Moisture Elixir. Ljus, lätt ansiktsolja som doftar av de ljuvligaste exotiska orkideerna från Hawaii – det är en sann glädje att pressa in den här oljan i ansiktet! Känns fuktig och klibbig på huden, utan att kännas fet och trög, bara lätt och “tunn”. Absorberas bra och låser in fukt hela dagen. Ger otrolig lyster, håller huden supermjuk, och torrhetsrynkorna har hållit sig borta.

bamford_facialoil

Bamford, Facial OilOljan är ljust gul och har en frisk och syrlig doft av geranium, ros, citrus och ylang-ylang. Den är lätt, dryg och den återfuktar genast huden. Återfuktar, jämnar ut hudtonen, håller huden elastisk och gör huden mjuk och sammetslen – och ger lyster!

uma_oils

Uma, Absolute Anti Aging Face Oil. Ansiktsolja för mogen hud. Doftar heeelt underbart; neroli, ros, sandelträ, geranium, lavendel, salvia och apelsinblom! Dessa eteriska oljor ingår inte enbart för doftens skull, utan för att de också påverkar huden positivt. Den är ljuvlig att trycka in i huden och den är superlätt, absorberas snabbt och huden blir mjuk, lystrig, elastisk och följsam. Jämnare hudton och inga problem med orenheter.

 

nightoil_aureliaAurelia, Cell Repair Night Oil. Ansiktsolja för natten. Jättefin doft av neroli, lavendel, ros och mandrin! Tar några droppar i händerna och drar in doften, sen masserar jag in olja i huden. Och huden surplar i sig direkt. Det är väldigt trevlig att gå och lägga sig med den här doften runt omkring sig. Dagen efter vaknar jag med mjuk och elastisk hud som ser frisk och fräsch ut.

addiction

Absolution, Addiction, Huile Visage Jour et Nuit. Ansiktsolja med 27 olika oljor. Genomskinlig, doftar underbart och är njutningsfull att smörja in i ansiktet. Lite åt det torra hållet, och absorberas ganska snart. Gör huden mjuk och smidig, återfuktar på djupet och ger snygg glow.

suki_oil

Suki, Balancing Facal Oil. Ansiktsolja för obalanserad hud. Den här ansiktsoljan har verkligen hjälpt mig när huden har varit obalanserad (händer på sommaren). Nu strålar den enbart och känns elastisk och mjuk. Mina stora porer på näsan och på vardera sida om näsan är borta! Denna är dessutom dryg och ett utmärkt underlag till mineralfoundation då huden i princip bara glöder.

BONUS: 

loelle_faceoil

Min kompis Sofia gav högsta betyg till: Loelle, Face Oil Argan Oil with Barbary Fig Seed Oil. Läs recensionen här.

balance-me-olja

Och min kompis Andrea har testat Balance Me, Rose Otto Face Oil och gav den en 5:a i betyg. Läs hennes omdöme här. 

 

Läs mer om hur man använder ansiktsolja: 

 

English: Here are 9 of the best organic facial oils I have tried.