Ekologisk ansiktsolja. Min kompis Sofia har hjälpt mig att testa den här fina ansiktsoljan med arganolja och kaktusfikonfröolja från svenska märket Loelle. När denna och kompisen Barbary Fig Oil togs fram, gjorde man det i samarbete med den ekologiska hudvårdsterapeuten Sara Nomberg. Läs mer om deras samarbete här. 

 

Jag älskade ju den dyrbara oljan som enbart innehåller kaktusfikonfröolja, och det verkar som om min kompis Sofia är ganska nöjd med systeroljan som alltså är en blandning… :)

 

Vad: Loelle, Organic Face oil– Argan oil with barbary fig seed oil, 30 ml, 499 kronor. 

En gyllengul olja endast innehållande arganolja och kaktusfikonfröolja som kommer i en gulorangefärgad glasflaska med pipett. Tillverkas av ett kvinnokooperativ i Marocko och hälls på flaskor här i Sverige. Oljan har en lätt nötig doft, absorberas snabbt i huden utan att lämna någon oljig hinna. Huden känns makalöst mjuk efteråt.

Den här oljan har blivit en storfavorit. Jag har använt en liten mängd under min dagkräm nu när sol och vind torkat ut huden lite, lite under en nattkräm och ibland en större mängd ensam om natten. Pipetten gör det lätt att dosera precis den mängd man behöver.

Huden har under testperioden känts ordentligt återfuktad och följsam, jag har haft betydligt färre torrhetsrynkor kring ögonen och mina torra eksem kring ögonen som ibland gäckar mig har läkt ut förvånansvärt snabbt. En fullpottare! Betyg: 5.

loelle_oil

loelle_kaktusfikonfroolja

Läs mer: 

• Min recension av den dyrbara och lyxiga oljan Barbary Fig Seed Oil från Loelle. Bild ovan. 

 

English: My friend Sofia has found herself a new favourite among organic facial oils: Loelle’s argan- and barbary fig seed oil!