Ekologiskt schampo och balsam. Amerikanska märket Innersense gör lyxig hårvård som ganska nyligen lanserats i Sverige. Jag har testat deras schampo och balsam för färgat hår.

Innersense, Color Awakening Hairbath, 295 ml, 349 kronor. De kallar schampot för hair bath vilket är lite kul, men det är som ett vanligt schampo. Konsistensen är halvlös och trevlig, schampot är genomskinligt och det har en härlig, somrig doft, tänk apelsinblommor! Det löddrar fint och en schamponering räcker gott för mitt hår, och det känns ordentligt rent efter tvätt. Återfuktar fint, perfekt för lockigt och torrt hår som behöver fukt. Men jag saknar lite volym, håret blir ganska platt, men det blir inte fett, utan mer tungt. Jag skulle önska lite mer volym, men när håret har varit extra vintertorrt har det varit riktigt bra. Det är ett riktigt bra schampo som gör rent och verkligen vårdar håret, men nästa gång vill jag testa deras volymschampo. Betyg: 4,5/5. 

Innersense, Color Radiance Daily Conditioner, 295 ml, 369 kronor. Balsamet kommer i en pumpflaska och är som en fast lotion i konsistensen. Det har en starkare doft än schampot, och den är god, men “parfymig” och känns syntetisk. (Den är dock naturlig.) I mitt tycke blir doften lite mycket, men å andra sidan hänger den inte kvar onödigt mycket i håret. Det är lätt att fördela i håret, och återfuktar riktigt bra. Det är också lätt att skölja ur och håret känns mjukt, glansigt och välvårdat. Men håret blir tyvärr lite tungt. Tror som sagt att den här serien passar bättre för lockiga och torra hår. Betyg: 4/5.