Ekologisk ögonkräm.  Numera är ögonkräm en del av min dagliga hudvårdsrutin och jag använder det varje natt, och ganska ofta även på dagen.

 

Mossa, Vitamin Cocktail Energy Boost Eye Cream, 15 ml, 190 kronor. Den här lilla pumpflaskan är supersmidig och doserar ut en perfekt liten klick ljusrosa ögonkräm. Krämen är fast, men ändå lätt och den doftar milt och sött, nästan lite godis! Krämen jobbar direkt på återfuktning av huden och den “känns” i huden runt ögat. Inte negativt alls, jag gillar att den märks av, något som lägger sig efter en stund. Håller huden fuktad och mjuk och lite “upplivad”. Denna ögonkräm heter ju Energy Boost, och det stämmer faktiskt. Den här ögonkrämen passar nog dig som har “trötta” ögon, kanske tendens till påsar eller mörka ringar. Dryg. En riktigt bra ögonkräm till ett bra pris. Betyg: 4/5. 

 

Juice Beauty, Signal Peptides Firming Eye Balm, 12,7 gram, 956 kronor. Den här ögonkrämen! Underbar, dyyyyyr, och otrolig! Burken innehåller en fast salva som är oljig i känslan och som är härlig att applicera runt ögat. Denna “känns” också, ett litet pirrande uppstår och huden känns genast uppstramad på ett härligt sätt. Jag använder denna mest på natten, under dagen blir huden lite väl fet av krämen. Och den är underbar på kvällen, den känns så himla lyxig och omvårdande. Dagen efter så vaknar jag med så fin hud runt ögat; mjuk, återfuktad och små linjer är bortsuddade. Jag längtar efter den här ögonbalmen på kvällen! Den är dyr, men den är också otroligt dryg, det behövs ytterst lite och burkan är trots allt ganska stor. En av de allra bästa ögonkrämerna jag har testat! Betyg: 5/5. 

 

Madara, Re:gene Eye Serum, 15 ml, 415 kronor. Detta är ett ögonserum, alltså som ett vanligt serum men tänkt för ögonområdet. Detta är min dag-ögonkräm, eftersom den framför allt arbetar på att ljusa upp området under ögat. Den lilla glasflaskan har en glaspipett som tyvärr inte doserar så bra, och serumet är lätt, lite åt emulsionhållet och är ljusrosa. Har en mild doft dunstar ganska snabbt. Det här serumet är riktigt bra, det ger genast en mer uppljusad hud, det blir liksom ett glow runt ögonen. Perfekt som en snabb pick-me-up på dagtid när man vill se fräschare ut. Jag applicerar den sist, alltså efter dagkräm och foundation. Och även när det gäller denna så är den otroligt dryg, det behövs knappt en knivsudd. Härlig! Betyg: 4,5/5. 

ögonkram ekologisk

Läs mer: 

Bästa ekologiska ögonkräm – mina 12 favoriter