Ekologisk ögonkräm. Här kommer en lista över de bästa ekologiska ögonkrämerna som jag har testat under åren. Det är egentligen först de sista 5 åren som jag har blivit mer noga med att regelbundet använda ögoncreme. En bra ögonkräm håller huden fuktad länge, och hjälper till att sudda linjer. Jag har inga mörka ringar eller påsar att ta hand om (som tur är) och är mest noga med fukt och lyster runt ögat.

Bäst i test: ekologisk ögonkräm

juicebeauty_eyetreatment

Juice Beauty, Anti-Wrinkle Eye Treatment. Ögonkräm för mogen hud. Denna pumpförpackning innehåller en vit kräm som är lätt, och lite souffléaktig. Innehåller druvkärnejos och C-vitamin, bidrar med massa fukt och gör huden mjuk och suddar fina linjer. Huden hålls fuktad hela dagen och kvällen – väldigt bra hållbarhet. Den stramar upp utan att det på något sätt känns obehagligt eller stramt. Suverän! Betyg: 5/5. 

Neals Yard Remedies

Neal’s Yard Remedies, Frankincense Intense Lift Eye Cream. Lyftande ögonkräm för mogen hud. Väldoftande och krämen är lätt och känns “mjuk” och lugnande. De fina linjerna suddas ut och huden känns otroligt återfuktad och den håller sig också mjuk och smidig hela dagen. Tycker också att den jobbar på missfärgningar, som om huden har fått en annan klarhet runt ögat. Huden blir inte blank, utan åt det mattare hållet och huden känns också “lyft”. Den håller vad den lovar! Betyg: 5/5.

tataharper-restorative-eyecream

Tata Harper, Restorative Eye Cream. Fantastisk ögonkräm som “lyfter” huden – snacka om effektiv! Detta är en aktiv ögonkräm för mogen hud, som stramar upp, slätar ut och återfuktar huden riktigt bra. På dagen använder jag den sist, och duttar efter foundation, och då håller den huden runt ögat mjuk och fuktig hela dagen. Grym. Dyr men dryg – så den räcker länge. Betyg: 5/5. 

 

cicamed-eye-antioxidant-15-ml

Cicamed, Eye Antioxidant. Ögonkräm för alla hudtyper. Lätt formula, som en lotion mer än en kräm, och lätt att klappa in med lillfingret i den tunna huden under ögat. Innehåller extrakt från koffein, grönt te och Q10 som alla ska dämpa svullnad, dämpa mörka ringar och sudda linjer. Jag ser mest effekt på linjerna och framför allt håller den huden runt ögat fuktad och gör den spänstig. Betyg: 5/5. 

esse_eye-cream

Esse, Eye & Lip Cream. Ögonkräm som också är en läppkräm. Glasflaska med pump och ut kommer en ljusbrun lätt, mjölkig kräm som doftar milt av geranium och lavendel. Väldigt dryg, ett litet pump räcker gott för att dutta in i huden under ögat. Genast stramas huden upp utan att det blir obehagligt och framför allt fuktas huden och hålls fuktad länge. Jag fick faktiskt beröm av en hudterapeut för att huden runt ögat var så fin! Och den är grym. Betyg: 5/5. 

 

eye-elixir

Skn-Rg, Eye Elixir. Den här ögonkrämen “känns” direkt i huden. Huden under ögat stramas upp och återfuktas otroligt bra. Denna kräm är lätt men ändå lite “seg” och har en brunaktig färg och lite skum men blommig doft. Känns grym på huden och känns fräsch och klargörande. Betyg: 5/5. 

elixir_vitae_eyeserum

Tata Harper, Elixir Vitae Eye Serum. Lyxigt ögonserum för mogen hud. Den allra dyraste ögonkrämen jag någonsin testat. Otroligt lyxig glasflaska med guldkork. Krämen är lätt och doftar blommigt av exotiska orkidéer – underbar! Stramar genast upp huden och återfuktar den riktigt bra. De fina linjerna suddas ut, djupare rynkor blir mindre markanta och huden ser ut och känns slätare – jag ser en tydlig skillnad i min lyster i huden. Packad med aktiva ingredienser som jobbar på volym, torrhet, linjer och hudton. Den håller vad den lovar, men är den verkligen värd sitt pris? Njae. Betyg: 5/5. 

Madara eye cream

Mádara, Time Miracle, Wrinkle Smoothing Eye Cream. Ögonkräm för mogen hud som jobbar på rynkor. Syrlig doft av björk, otroligt dryg,  lite räcker gott för huden runt ögat. Huden får ett snyggt glow, gissar att det beror på att den innehåller titandioxid. Piggar upp och huden känns mer uppljusad på något sätt. Det känns också i området runt ögat att huden stramas upp, och man ser också att torrhetsrynkor försvinner och att hela huden mjukas upp. Betyg: 4,5/5. 

borlind-llregenaration-eye-creamBörlind, LL Regeneration Eye Cream.Ögonkräm för mogen hud. Den här härliga krämen är en av Börlinds bästsäljare och det är fullt förståeligt. Krämen doftar gott, har perfekt konsistens och mjukgör direkt. Jag älskar att verkligen vara generös med krämen på kvällen, nästan så att jag lägger en “ansiktsmask” för ögonen. Vaknar dagen efter med otroligt fin hud runt ögat. Huden är mjuk, smidig, återfuktad och de fina linjerna är suddade. En favorit! Betyg: 4,5/5. 

 

mpicaut_eyecream

M Picaut, Precious Eye Cream. Vårdande ögonkräm. Den söta lilla pumpflaskan i glas doserar bra, men kanske lite väl mycket. Doften är mild och fruktig (hyperallergen syntetisk doft). Krämen svalkar omedelbart huden, är härligt klibbig och det känns att den går ned och jobbar i huden. Tycker att de fina linjerna suddas en aning huden känns ordentligt återfuktad. Betyg: 4,5/5.

100 Pure_eyecream

100 % Pure, Organic Coffee Bean Caffeine Eye Creme. Ögonkräm mot mörka ringar. Det som slår en först är doften av kaffe och vanilj – underbar! Doften är ganska stark, så gillar man inte det kanske man stör sig. Jag bara njuter! Lös i konsistensen men ändå lite klibbig på huden så som jag gillar det. Återfuktar huden bra och håller huden mjuk och smidig hela dagen. Betyg: 4,5/5. 

lakshmi_eyeserum

Lakshmi, Netra, Lifting Repair Serum.Lyftande ögonserum. Vit halvlös kräm som doftar milt och lite blommigt. Den är lite klibbig i konsistensen vilket bra, för den håller huden runt ögat fuktad riktigt länge. Går också in i huden och återfuktar på djupet och ser till att de ytligaste torrhetslinjerna suddas ut. Innehåller kaffe och verkar uppstramande på huden. Bra hållbarhet. Betyg: 4,5/5. 

 

Bäst i test! Mina 26 bästa ekologiska ansiktsrengöringar:

Bästa ekologiska ansiktsrengöring