Ekologisk ansiktsrengöring. Rengöring för ansiktet är ett måste för mig, särskilt om man som jag bor i storstad och även använder mascara, concealer och BB Cream mm dagligen. Rengör alltid med någon typ av produkt på kvällen och min känsliga hud som just nu känns extra vintertorr föredrar rengöringsolja. Här är en riktigt bra trio som jag har testat under hösten:

 

Urang, Creamy Bubble Foam Cleanser, 150 ml, 370 kronor.  Skumrengöring. Brukar inte gilla skumrengöringar men denna är riktigt härlig! Ger ett bra och tjockt skum som känns silkeslent på huden och den är smidig att massera in. Lösgör smink, solskydd och annan smuts riktigt bra. Tar även bort mascara utan att svida i ögonen och är enkel att skölja av med vatten. Har en mild doft, känner typ nästan ingen doft alls? Dryg – ett par pump räcker gott och väl till hela ansiktet. Det går även att massera in skummet på de partier i huden där det för mig brukar samlas orenheter/pormaskar och då upplever jag att den klarar att lösa upp en del. Lämnar inte huden torr efteråt, utan enbart nöjd. Gillar! Kan verkligen tänka mig att den rengörande effekten ihop med Urangs rengöringsolja är grym. Betyg: 4,5/5. 

 

Madara, Melting Cleansing Oil, 100 ml, 225 kronor. Rengöringsolja – som sköljs av med vatten! Ny favorit! Smidig konsistens, inte för seg och oljig, utan mer som en flytande gel/salva. Lätt att massera in i torr hud, lösgör smuts utan problem och även ögonsmink. Svider inte i ögonen och lämnar huden ordentligt ren. Den här känns oljig när man masserar in den i huden, liksom smälter in, men på ett lätt sätt, och sen är det bara att skölja av den med vatten – som inte ens behöver vara särskilt varmt. Smidigt! Känslan efteråt är fräsch och återfuktad – den är helt perfekt! Min enda fråga är – varför innehåller den skimrande mica? Kanske för att ge denna rengöring en lite lyxigare känsla? Well, funkar för mig! Det enda jag saknar är ett snäpplock! Betyg: 5/5. 

 

Aurelia Probiotic Skincare, Miracle Cleanser, 50 ml, 275 kronor.  Rengöringskräm. Den här testade jag en gång för länge sen, fast då hade jag den större storleken som då kommer i en stor glasburk. Denna gång upplevde jag nog denna rengöringskräm som lite lösare i konsistensen. Man masserar in på torr hud och det är riktigt trevligt tack vare den fina doften av bland annat eukalyptus och rosmarin. Krämen fungerar utmärkt att lösa upp smink och smuts, och när man använder den medföljande muslinduken – dränker den i varmt vatten och kramar ur – för att torka av huden så lämnas huden behagligt mjuk. Jag upplever dock att denna inte är lika bra som de två andra att få bort allt ögonsmink. Men passande för min känsliga hud. Betyg: 4/5. 

 

Bästa ekologiska ansiktsrengöring – mina 26 favoriter