Ekologisk rengöring för ansiktet.   När det gäller rengöringar är jag extra noga med att min hud ska trivas i dem. Vill att det ska vara njutningsfullt att göra rent ansiktet på kvällen. Gillar inte geler utan föredrar krämer eller oljebaserade ansiktsrengöringar. Här är tre ekologiska och naturliga varianter som har gått varma hos mig de senaste månaderna.

 

Sapienic, Makeup Remover, 150 ml, 359 kronor. Stilig grön glasflaska med pump och själva rengöringskrämen är som en lättflytande lera. Man känner nästan en lätt “sandig” konsistens, som inte alls är otrevlig. Doftar milt av vanilj, är lätt att massera ut i huden och den känns lite häftig – som om leran LYFTER av smink och smuts. Den är enkel att bara massera ut, och sen släpper allt, och det är bara att skölja av med vatten. Man behöver gnugga en smula för att all mascara ska komma av, men annars är den utmärkt. Det känns att denna är framtagen för att inte störa hudens sebum, den lämnar ingen torr känsla alls. Bara mjuk och behaglig. Gillar den här! Betyg: 4,5/5.  

 

Veoli Botanica, Make It Clear, Face Cleansing Milk Emulsion, 200 ml, 205 kronor. Trevlig glasflaska med pump och den här rengöringskrämen doseras ut riktigt bra. Den har en ganska stark doft, som är syntetisk. Min dotter gillar den här, men för mig tar doften över för mycket, och den hänger dessutom kvar länge i både hud och handduk. Krämen har en lite gelaktig känsla, och är som en mix av kräm och emulsion, trevlig konsistens. Den är också behaglig på huden och löser upp smink och smuts utan problem. Tyvärr kan jag inte riktigt njuta av upplevelsen dock, pga doften. Betyg: 3/5. 

 

Nottnuit, Lave, Enzymatic Face Cleanser, 100 ml, ca 560 kronor. Älskar den snygga flaskan! Nóttnuit är ett svenskt märke som gör avancerad och lyxigt förpackad hudvård som har det lilla extra. Den här rengöringen är som en lite tvålig gelé som är mjuk som en mousse, typ. Nästan rosa i färgen och med en behaglig och mild doft. Lätt att massera ut i huden och där får den foundation med spf att släppa riktigt lätt, och det är bara att skölja av med vatten efteråt. Innehåller bland annat vulkanisk aska, alger och enzymer som ger huden en supermild exfoliering, samtidigt som huden inte störs. Gör rent, utan att strippa huden av fukt, man känner sig enbart fräsch efteråt. Den känns också lyxig på något sätt, kanske har det med den fina flaskan att göra? Betyg: 4,5/5. 

 

Läs mer här om mina favoriter inom ansiktsrengöring: 

Bästa ekologiska ansiktsrengöring