Det finns vissa saker som jag alltid har hemma i badrummet och som ofta kommer till användning – förutom det jag dagligen behöver. Se detta som mina 5 smarta beauty-hacks !

En vanlig dag använder jag minst; deo, ansiktsrengöring, ansiktsvatten, ansiktsolja, ögonkräm, solskydd, mascara och ögonbrynsfärg. Ibland lägger jag till foundation, concealer, kajalpenna, highlighter, rouge och parfym. Självklart använder jag också schampo, balsam, duschkräm, kroppsolja/bodylotion och fotkräm. Det är liksom bassortimentet, hehe. Men jag vill gärna tipsa om några andra saker som ofta räddar mig i badrummet:

 

Men här 5 smarta saker jag alltid har hemma i badrummet:

ekologiska micellarvatten

1. Micellärvatten – en snabb lösning för de kvällar när man inte orkar med en större rengöringsrutin. Bara att blöta ned en pad med vattnet och torka av smink och smuts. Men förutom att jag använder micellärvatten som en snabblösning för tvätt, är det också bra att ha om man tex använder oljerengöring och inte tycker att man blir ren, det blir som en extra rengöring. Skulle aldrig vilja vara utan ett bra micellärvatten hemma!

 

2. Ögonfransböjare – skulle inte klara av att “måla fransarna” utan en böjare. När jag börjar med att böja fransarna innan jag applicerar mascara, får jag mycket bättre schwung på fransarna, och de håller sig också snygga hela dagen. Men som sagt, man ska böja fransarna innan man målar på mascara, annars kan man riskera att skada ögonfransarna. Och man behöver inte vara rädd – den är inte farlig. Min bästa kommer härifrån. 

 

3. Fuktmask – om jag har något viktigt dagen efter ser jag alltid till att sova med en fuktmask natten innan. Då vet jag att jag vaknar med en riktigt fräsch hud. Jag brukar använda fuktmask och sova med ungefär en gång i veckan. Det är ett riktigt smidigt sätt att ge huden extra fukt på regelbunden basis och samtidigt fungerar det lite som en “askunge-behandling”. Här hittar du mina favoriter. 

forstroringsspegel

4. Förstoringsspegel – ok, så här är det. Jag har börjat se sämre på nära håll – hallå ålderssynthet! Det betyder att jag har läsglasögon framför datorn och när jag läser. Och förra året upptäckte jag att jag hade svårt att se alla små detaljer när jag skulle sminka mig. Så ni vet de där runda ansiktsspeglarna som ofta finns på hotellbadrummen? Jag kom på att det är ju en sån jag behöver! Min sminkspegel är enkel att hänga upp och den är “normal” på ena sidan och på andra sidan är den förstorad x 3. Perfekt för att se så att man inte sölar när man målar ögonbryn och mascara eller har en ojämn foundation! Finns i välsorterade butiker, tror min kommer från Åhléns.

 

5. Hårmascara – perfekt för de dagar när min grå utväxt har börjat synas i hårrötterna, men jag inte har tid eller ork att örtfärga håret. Det enda man gör är att måla rötterna med mascaran, sen torkar det och håller i ett par dagar minst. Jag har haft mina ekologiskt certifierade hårmascaror från K Pour Karité i flera år, de är lite svåra att hitta numera i Sverige, men här hittar ni dem.

 

Har du inte gått över till ekologisk och naturlig hudvård, men lite sugen? Här är en liten guide: 

Så går du över till ekologisk hud- och hårvård