Ekologisk ansiktsmask. Här är mina bästa ekologiska ansiktsmasker som jag har testat under åren. Förr gillade jag mer djuprengörande masker med leror och syror, men i dag föredrar jag de som är återfuktande och som man kan sova med. Här är de som fått högsta betyg av mig under åren:

Bäst i test: bästa ekologiska ansiktsmasken:

tata_harper_resurfacing_mask

Tata Harper, Recurfacing Mask. Förnyande ansiktsmask. For instant glow står det på den här och ja, det stämmer faktiskt. Vacker grön glasburk och däri bor en röd fluffig och lite lös jello-aktig mask. Den innehåller enzymer från pilbark (mild bha-syra) och även probiotika. Lätt att applicera och efter att ha haft den på ansiktet ca 30 minuter sköljer man lätt av den. Sätter fart på cellförnyelsen och ökar fukten i huden. Huden känns genast slätare, med mer glow och mer fukt. Och numera svarar min hud direkt på den här. Porerna försvinner och man får faktiskt instant glow! (Är du väldigt känslig, ska du ta det lugnt.) Betyg: 5/5. 

patyka_mask

Patyka, Pro-Collagen Lift Mask.  Förnyande nattmask. Krämbaserad ansiktsmask med doft av mandel och söt frukt – härlig! Denna använder man på natten och applicerar istället för nattkräm och sover med. Dagen efter vaknar man med grymt fin hud! Ny klarhet, stuns och otroligt bra återfukad. Masken innehåller växtextrakt som fungerar som retinol, C-vitamin och hyaluronsyra – den här masken ger verkligen otroligt bra effekt på huden! Betyg: 5/5. 

juicebeauty_peel

Juice Beauty, Green Apple Peel, Full Strength. Ansiktsmask med aha-syra. Ljus, lite fluffig puréaktig mask som doftar syrligt. Innehåller 10 % aha-syra från bland annat apple. Appliceras lätt på huden och sen börjar det sticka ganska ordentligt efter bara några minuter. Lätt att tvätta bort och huden lämnas fantastiskt mjuk, porerna förminskas direkt och huden tajtas liksom till. Huden får också helt ny lyster och blir helt enkelt “ny”. Definitivt effektiv. Det gäller att stå ut ca 5 minuter och numera när jag har så känslig hud använder jag denna ytterst sällan. Betyg: 5/5.

patyka-intensive-moisturising-maskPatyka, Intensive Moisturizing Mask. Återfuktande ansiktsmask. Den här smidiga tuben innehåller en ljust turkosfärgad kräm som har en mild doft av blommor (?) men också något syrligt. Trevlig doft! Jag använder den på kvällen, applicerar den på rengjort ansikte och så låter jag den verka över natten. Dagen efter vaknar jag med en kännbart återfuktad hud, nästan så där lite härligt klibbig som jag gillar. Den är mild, alltså klarar jag lätt av den med min känsliga hud. Älskar att använda denna, ca 1 gång i veckan för att hålla huden i fuktmatat skick. Betyg: 5/5.

Ellie & Carl, Age Zero Face Mask.  Lerbaserad pulvermask som innehåller bland annat lakritsrotspulver, grön te, papaya, ananas, rasullera, kaolinlera och bentonitlera. Det här pulvret blandar man med vatten till en lös pasta och applicerar sen på huden. (Borste anbefalles!) Och den verkar jättebra – huden ser verkligen amazing ut efteråt! Klar, ren, fräsch och med ny lyster och spänst! Betyg: 5/5. 

Beauty-battle: naturliga ansiktsmasker

The Organic Pharmacy, Flower Petal Deep Cleanser & Mask. Djuprengörande pulvermask. Fantastisk ler- och havrebaserad mask som doftar underbart av lavendel och rosor! I pulverblandningen ligger också extrakt från rosor. Man blandar ett par teskedar med vatten tills man får en bra pasta, masserar in i huden och låter det sen verka i några minuter. Sen sköljer man av med vatten och då är huden helt ren. Alla orenheter har dragits ur huden, den är uppstramad, utjämnad och formligen lyser. Betyg: 5/5. 

ansiktsmask_esse_hannahfavorit

Esse, Cream Mask. Återfuktande och närande krämmask. Härligt krämig mask i fin nougataktig färg. Fast, lite moussig i konsistensen och lätt att applicera. Jag använder den helst på kvällen – applicerar generöst – och så sover jag med den. Dagen efter vaknar jag med fin och återfuktad hud med fin lyster. Den här masken doftar friskt av pepparmynta och något annat, lite varmare, vanilj? Den innehåller prebiotika och även hyaluronsyra och fungerar riktigt bra på att jämna ut hudtonen. Betyg: 5/5. 

VitaminCpaste_lixir

Lixir, Vitamin C Paste. C-vitamin mask. Den här masken innehåller 10 % L Ascorbic Acid som är en form av C Vitamin och som är ganska potent, så den ska inte stanna på huden länge. Man masserar ut en liten klick på ansiktet, gärna med fuktade händer och sen lämnar man den på huden ca 5 minuter. Sen är det bara att skölja av. Och detta är en morgonmask, så perfekt dagen efter fest, eller när du känner dig grå och utan lyster. Jag som är känslig tål denna riktigt bra och resultatet är jättefint. Huden får lyster direkt, om man masserar på sina problemområden löser den upp en del orenheter och den återfuktar huden riktigt bra. Betyg: 5/5. 

nuori-supreme-moisture-mask-web-e1545390327235 (1)

Nuori, Supreme Moisture Mask. Fuktmask. Denna dyrgrip är helt amazeballs. Smart airless pumpflaska och den innehåller en vit fast kräm som har en mild och fräsch doft. Innehåller hyaluronsyra, squalene, vitamin B3 och druvkärnejos som alla ökar fukt och smidighet i huden. Jag breder på ett ordentligt lager av masken och sussar gott. Dagen efter är huden tydligt fuktmättad, mjuk och smidig. Tycker också att huden känns plumpad och fräsch och borta är djupa linjer och glåmighet. Betyg: 5/5. 

nattmask

Amazing Space, Beauty Sleep Mask.  Återfuktande nattmask. En härligt seg, salvaliknande och geléaktig kräm som är typ genomskinlig. Doftar underbart av grapefrukt, lavendel och ylang ylang. Härlig att smörja in i huden på kvällen. Sover med denna och vaknar dagen efter med len, helt återfuktad och superfin hud. Riktigt bra! Betyg: 5/5.  

mpicaut_hydra_lagoon

M Picaut, Hydra Logoon Overnight Mask. Återfuktande nattmask. Vit kräm som är fast och doftfri vilket är bra för de som är känsliga. Masken är berikad med en massa superingredienser som malakit som ska lugna huden, hyaluronsyra som bidrar med fukt, avokado och squalene som ger fasthet och ska stimulera kollagenproduktionen. Och så niacinamide som är en typ av B-vitamin som stärker huden. Funkar detta? Jo. Mycket bra. Applicerar till natten och vaknar med ny hud. Fast, fuktig och fräsch. Betyg: 5/5.   

may lindstrom skin

May Lindstrom, The Problem Solver Skin Correcting Mask. Balanserande pulvermask. Den här pulvermasken är full av olika leror, kakao, bambukol, vanilj, lavender, gurkmeja och bikarbonat. Doftar fantastiskt! Man blandar med vatten och penslar på i ansiktet och först blir man svart och i takt med att leran torkar i ansiktet blir man ljusare. Det pirrar först i ansiktet men det är ingen fara och går över ganska fort. Jag brukar skölja av efter 30-60 minuter och då har huden verkligen fått arbeta. Man strålar! Huden känns stark, sammansatt och med synbart mindre porer. Jag tycker att jag märker en fasthet och lyster i huden som är otroligt fin. Betyg: 5/5.  

masque-visage-purifiant-marilou-bio

Marilou Bio, Masque Visage Purifant. Rengörande mask. En härlig grön salvaliknande mask som man lätt kletar ut i ansiktet och låter verka cirka 10 minuter. Doftar fräscht av citron. Innehåller lera, men den stelnar inte direkt på huden (tycker ibland att vissa lermasker är lite väl kraftiga när de torkar). Innehåller även extrakt från blåklint och citronolja. Efter man tvättat av huden ser den fullkomligt strålande ut. Mjuk, återfuktad och “plumpad”. Tycker inte den är så extremt renande, även om porerna ser synbart mindre ut, tycker jag mest att denna ger instant lyster. Betyg: 5/5.   

 

Bäst i test: ekologisk ansiktsolja: 

Bästa ekologiska ansiktsoljan – mina favoriter