Ekologisk ansiktsmask.  Ni har väl investerat i en ansiktsmask? En som ni kan använda sisådär en gång i veckan för att “väcka huden till liv” eller bara ge huden lite extra kärlek så här i vintern? Här är en fin trio som jag har testat:

dr.hauschka_mask

Dr Hauschka, Soothing Mask, 430 kronor.  Smidig krämig mask som har en härlig och lite syrlig doft som är ganska typisk för Dr Hauschka. Masken är lätt att massera ut i huden och den känns genast kylande, lugnande och återfuktande på huden. Jag har unnat mig att sova med den för att den ska få gotta till sig i huden riktigt ordentligt och dagen efter vaknar jag med tydligt finare hud. Innehåller bland annat läkeväxterna daggkåpa, gurkört och kungsljus som hjälper till att lugna huden, och sheasmör, kokosolja och makadamianötsolja mjukgör och återfuktar. Känns som att den stärker huden och ger den en välbehövlig boost. Perfekt för känslig hud eftersom den tar ned rodnad och lindrar irritation. Man kan antingen tvätta av den efter 20 minuter eller ha den som nattkräm under särskilt utsatta perioder – jag föredrar som sagt att sova med den då och då när det känns stramt. Betyg: 4/5. 

ellie-carl_mask

Ellie & Carl, Age Zero Face Mask, ca 300 kronor. Detta är en pulvermask och jag var först lite nervös för att testa den, givet att jag är så känslig och en del masker som är sk “anti-age” kan vara lite riviga. Men nej! Detta blev en väldigt trevlig nya bekantskap. Pulvret består av bla lakritsrotspulver, grön te, papaya, ananas, rasullera, kaolinlera och bentonitlera. Man blandar lite pulver med vatten till en pasta och applicerar på huden, låter sitta tills den torkar och sen sköljer man av med vatten. Och huden ser amazing ut efteråt! Klar, ren, fräsch och med ny lyster och liksom spänst! Jag blev så glad att min hud tålde denna! En pulveriserad mask är alltid bra att ha i skåpet, eftersom den är fri från vatten så håller den sig fräsch länge. Och perfekt när man snabbt vill bli lite pigg och fräsch. Här är en grym mask att testa! Betyg: 5/5. 

patyka_mask

Patyka, Pro-Collagen Lift Mask, 765 kronor.  Åh vad jag älskar den här masken! Den är en vit fluffig kräm som doftar lite av mandel och söt frukt typ. Man applicerar denna på kvällen som en lite tjockare nattkräm, sover med den och dagen efter är huden amazing! Det känns när man har lagt sig att den jobbar i huden, utan att det känns obehagligt på något sätt. Dagen efter har huden en ny klarhet, stuns och fuktnivåerna känns med fingertopparna – det finns en typ av studs i huden. Masken innehåller växtextrakt som fungerar som retinol och som skyddar kollagenet i huden från att brytas ned. Och det känns ju definitivt som att det funkar, med tanke på hur bra huden ser ut. Innehåller även C-vitamin och hyaluronsyra, 2 viktiga kompisar för huden. Dyr, men fantastisk! Betyg: 5/5. 

 

Torr hud? Testa en fuktmask!