Från Finland kommer Luonkos som gör olika bars, eller kakor för huden, både för kropp och ansikte. De är baserade på olika oljor och innehåller olika extrakt som superfood, örter och mikrobiotiska extrakt från skogen! Det bästa med dessa är att de är zero waste, klimatsmarta eftersom de är fria från vatten och så dryga!

 

Luonkus, Rebirth, Oil Cleansing Cake, 60 gram, 329 kronor. Den här ansiktskakan med oljerengöring använde jag på helt fel sätt först. Jag blötte ned kakan och typ tvålade in ansiktet. Men sen såg jag på en liten film som visade hur man ska göra = enbart hantera kakan med torra händer, massera den mellan händerna så att dessa blir oljiga. Och sen masserar man händerna i ansiktet och kan massera bort smuts och smink. Efter det sköljer man av ansiktet med hjälp av en tvättsvamp eller muslinduk som är dränkt i varmt vatten. Och det funkar bra! Huden blir ren och inte torr, utan enbart behaglig. Kakan doftar riktigt gott också. Betyg: 4/5. 

 

Luonkos, Delicious Body Cake, 60 gram, 265 kronor. Kroppskakan är smidig att hålla i handen och har en riktigt härlig doft. Den har små mikrokorn av korn i sig så det blir som en ganska skön peeling när man drar kakan över huden – det gillar jag! Det känns riktigt fräscht på huden. Kakan är oljig, så den lämnar huden riktigt oljig, så pass att jag har svårt att skölja av de små kornen. Man kan liksom inte stå i duschen hur länge som helst, för att få bort dem. Så de sitter tyvärr kvar på huden. Egentligen är det ingen big deal, men sen när man smörjer in sig efter duschen så känns de små kornen fortfarande. Känslan på huden efteråt är dock underbar – ren, fräsch men samtidigt inte alls uttorkad utan snarare mjuk och återfuktad. Dryg – den här kommer att räcka i många månader! Så jag gillar den för den är så enkel och smidig att använda, men det är ju synd att man inte kan skölja av den bättre. Betyg: 4/5. 

LÄS MER: 

Schampokaka – hur fungerar det?