Franska Melvita är ett märke som har funnits länge och de är naturligt och ekologiskt certifierade enligt CosmeBio. Jag gillar flera av deras produkter, och om du reser i Frankrike är Melvita absolut värt att spana in. Här har jag testat en bodyscrub och en bodylotion:

Melvita, Melting Body Scrub, 150 gram, 249 kronor.  Smidig burk med en ganska lös scrubb som först tycks vara oljig, (innehåller arganolja) men som är åt det tvåliga hållet. Doftar härligt och känns lite somrig! Kornen kommer från finkrossade arganskal och de skrubbar bra på huden. Men den här skrubben är inte så oljig som jag skulle önska, den blir mer tvålig, och sen när man sköljer av den så är huden absolut mjuk, men har inte den där oljiga känslan som jag gillar. Så jag blev lite besviken, eftersom jag trodde huden skulle få sig en härlig arganinpackning. Men som sådan är det inget fel på skrubben, men jag personligen föredrar de som är mer oljiga. Betyg: 3,5/5. 

Melvita, Organic Honey Body Milk, 200 ml, 199 kronor. Den här hudlotionen gillar jag! Kommer i den smidiga tuben, lätt känsla utan att det blir rinnigt och “vattnigt”, utan smidig och mjukgörande. Har en fin doft av honung som känns lyxig på något sätt. Lätt att massera in i huden, återfuktar och mjukgör bra och lämnar inga klibbiga hinnor (jag har iofs inget emot det!). Håller huden mjuk och elastisk och fungerar riktigt bra. Tycker att det är en bra bodylotion till ett bra pris, men kanske att den inte klarar av att hålla mig helt mjuk i kallaste vintern. Men detta är familjens sommarkompis! Betyg: 4/5. 

LÄS MER: Mina favoriter inom bodylotions: 

Bästa ekologiska bodylotion