Vattenbaserat nagellack. Ni har kanske sett att vi har fått in de vattenbaserade nagellacken från det brittiska märket Little Ondine? De har en riktigt bra peel-off-funktion som innebär att man slipper starka borttagningsmedel och skonar både nagel och nagelband. De är också luktfria i princip – perfekt för barnen och för dig som inte tål starka dofter. Jag har självklart testat lite och här kommer lite bilder!

 

Little Ondine vattenbaserat nagellack

Peel-off-lacken kommer i söta ytterförpackningar där ingredienserna står: vatten som första ingrediens vilket betyder att de är baserade på vatten och inte på lösningsmedel som majoriteten av andra lack är. Dessutom innehåller det akrylater (typ plaster), naturlig harts och sen olika färgämnen. Lacken är vegan.

little_ondine_vattenbaserad

På insidan står det också tydligt hur man ska göra:

• Skaka flaskan ordentligt – detta för att färgmineralerna ska åka runt i vattenlösningen, annars ramlar de liksom ned till botten av flaskan.

• Tvätta och torka händerna – undvik att smörja in händer och naglar, och skippa vårdande oljor, man vill ha nagelytan så ren som möjligt.

• Applicera 2-3 lager – dessa behöver alltså läggas i minst 2 lager för att ge ordentligt med färg och för att också fästa bra.

• Fixa till kanterna direkt – om du annars får för dig att pilla bort lite på kanten, riskerar hela nagellacket att åka med när du pillar bort :)

• Håll dig borta från vatten första timmen – undvik att tvätta händerna inom en timme efter att du har lackat, annars riskerar du att nagellacket åker av. Man vill ge det tid att “härda”.

Little Ondine Red Red Wine

Här ser ni nyansen Red Red Wine som är en supersnygg vinröd färg och här har jag hastigt lackat 2 lager. Jag lät det torka in ordentligt och sen satt detta jättesnyggt i ungefär 4 dagar.

De är lite varierande i konsistensen, gissar att det beror på de olika mineralerna/färgpigmenten, men generellt är de lätta att lacka med, med en bred pensel och en lång kork som är lätt att hålla i. Dessutom torkar de ganska snabbt.

När man sen vill ta bort det är det bara att pilla lite på en kant och skala av. Otroligt lätt! Vill man kan man också blötlägga naglarna i varmt vatten så går det lättare. Det går också att använda vanliga removerpads med alkohol, inget jag har testat dock.

Skulle nageln se lite torr ut efter att du tagit bort lacket är det bara att smörja in med en trevlig vegetabilisk olja eller en vårdande handkräm.

Jag och min kollega Lovisa roade oss med att göra en film för att visa hur enkelt det är att använda dem. Kolla in här: (Och prenumerera gärna på vår kanal också, blygsamt liten, men vi hoppas kunna göra mer bra filmer!)

 

Här hittar du alla våra lack från Little Ondine. 

 

English: So happy that we now can offer the water-based, peel-off- nail-polishes from British brand Little Ondine. :)