Naturlig peeling för ansiktet. Att exfoliera huden lite då och då har vi ju fått lära oss är bra för huden. Jag känner själv att min hud får något av ett “pansar” ibland och då brukar jag ta fram peelingen för att fräscha upp, ge lite nytt syre till huden och också öka på blodcirkulationen och cellförnyelsen om allt funkar som det ska. Men max 1 gång i veckan! Annars sliter du för mycket på huden och då blir den känslig och reaktiv och dessutom riskerar den att åldras i förtid.

Här har jag testat Care of Gerd, min kompis Andrea har testat Esse (den har jag testat för länge sen – UNDERBAR!) och min kompis Sofia har testat peelingen från Stem Organics (den har jag också testat tidigare och älskar!). En suverän trio!

 

Stem Organic, Smooth Skin Exfoliant, 50 ml, ca 260 kronor. Stem Organic fanns i Sverige tidigare, men har tyvärr inte hittat hit ännu med sina uppdaterade produkter och design. Vi håller tummarna! Det här är en mild, men effektiv peeling som innehåller jojoba, granatäpple och mikrofina korn av bambu. Passar alla hudtyper. Den kommer i en brun plastflaska med pump, som doserar alldeles lagom. Peelingens korn är verkligen supersmå och ger huden en lagom polering, så att man får en fin lyster efteråt utan att huden känns röd och blossig. Jag hade problem med ett torrt område strax under ögat under testperioden, och peelingen var mild nog att ta bort det torra hudfnaset utan att irritera, tvärtom, den lämnade huden klar och fräsch. Love it! Betyg: 5. 

 

eko_peeling

Esse Organics, Cocoa Exfoliator, 50 ml, 279 kronor. Sydafrikanska Esses peeling med kakao är faktiskt en av de bästa peelingprodukter jag testat. För det första så har den en otroligt härlig och lyxig konsistens, det känns lite som att man tar en klick riktigt god kaksmet. Det låter inte klokt kanske men det är svårt att låta bli att smaka på peelingen. (Det gör inget om man gör det, den smakar bra oxå). Kornen river skönt i huden och hur mycket riv man vill ha kan man justera, antingen kör man torrt eller så tar man lite varmt vatten i händerna. Krämen är mörkt mörkt brun och man blir även väldigt brun i ansiktet, så man ska vara lite försiktig med vad man har på sig. Det är enkelt att skölja av peelingen och efteråt så är huden väldigt mjuk len, med minskade porer. Huden känns inte det minsta stram eller torr. Både den fina och tunga glasburken även den tunga kakao- och vaniljdoften bidrar till den lyxiga känslan. Betyg: 5.

 

Care of Gerd, Eco Facial Scrub, 200 ml, 219 kronor. Den här bjässen är en trevlig bekantskap! Stor redig tub – icke att förväxlas med kroppsskrubben! Den innehåller en vit härlig kräm med små kulor av jojoba som står för den så kallade mekaniska peelingen. Den doftar underbart fräscht av peppermynta, och den är riktigt behaglig, har liksom lagom med riv. Man masserar in i huden några minuter – jag lägger extra fokus mellan underläppen och hakan där jag ofta är oren – och man känner med fingertopparna att orenheterna släpper. Sen sköljer man av ansiktet med vatten och det är smidigt att få med sig all peelingkräm av. Huden är sen strålande fräsch, med förminskade porer, en ny lyster och helt ren utan att kännas uttorkad. En suverän ansiktspeeling! Betyg: 5.

 

English: Wow! This time we have three winners! All these organic facial peelings impress on us. 🙂