Ekologisk ansiktskur. Weleda lanserade nyligen en kul nyhet; en intensivkur för huden, Wild Rose 7 Day Treatment. Den består av sju ampuller i glas fyllda med oljor från ros, sötmandel, jojoba, nattljus och perskokärnor. En dunderoljeblandning med andra ord.

Weleda kur

Dessa tar man till natten och en ampull räcker gott till hela ansiktet och även halsen och dekolletaget. Vill man snåla, kan man använda en ampull för två nätter. Det är en otroligt härlig olja som är underbar att smörja in i huden – man känner att det händer något extra. Oljan vårdar huden på djupet, doftar härligt och ger verkligen fukt och har varit väldigt bra under kalla vintern. Perfekt när huden behöver lite extra kärlek. Man vaknar upp med verkligt mjuk och fin hud.

weleda_kur

Glasampullerna är lätta att göra sönder (man tar en bit toapapper, och sen knycker man lätt av toppen och kan hälla ut oljan. Liiite pilligt kanske, och inget man vill tappa i golvet. Jag trodde först inte att den här kuren skulle vara så märkvärdig – lite som att smörja in sig med en ansiktsolja till natten bara. Men oljebladningen är verkligen djupverkande, den har hållit yttorrheten borta nu under kalla vintern. Sen gillar jag den lite ritualmässiga delen – lite som att leka hemma-spa.

Skulle rekommendera denna vid skiftningar i årstiden, och gissar att den är perfekt också efter sol.

Här hittar du kuren.

ansiktskur

Jag har en annan favorit – Intensivkuren från Annemarie Börlind, läs mer om den här.

 

English: Weleda has launched this intensive treatment based on organic oils – Wild Rose 7 Day Treatment. Has been a real treat now during winter – locking in moisture and revitalising my skin.