Neal’s Yard Remedies formligen sprutar ur sig nya produkter, ibland är det nästan svårt att hänga med! Men den här serien, Defend & Protect kom ju ganska bra redan under förra året om jag inte minns fel. Det är en förlängning av deras superfina hand defence rub – en liten sprayflaska som dödar bakterier medelst ekologisk alkohol och eteriska oljor. Och den lanserades passande – pandemin är långt från över, det gäller att fortsätta tvätta händerna. 

 

Neal’s Yard Remedies, Defend & Protect, Hand Lotion, 185 ml, 165 kronor. Flytande handlotion i smidig pumpflaska. Handkrämen är mer som en lättare lotion, vilket är så skönt mellan varven. Ibland vill man bara ha något lättare som återfuktar, särskilt om man tvättar händerna ofta. Jag har denna på köksbordet där jag jobbar (jobbar hemifrån) – så smidig och så gillar man ju så klart den fräscha doften av citrongräs. Tar bra hand om händerna, utan att det blir för fett eller klibbigt. Bra!

 

Neal’s Yard Remedies, Defend & Protect, Hand Wash, 185 ml, 145 kronor. Tvålen doftar otroligt fräscht av citrongräs den också. Gör rent händerna utan att torka ut. Jag är inte riktigt kompis med den höga formen på flaskan som ibland är svår att hantera, men jag gillar verkligen innehållet. Seg och genomskinlig tvål som löddrar fint och känns fräsch och rengörande. Nice!

Läs mer: 

Mina 17 ekologiska favoriter från Neal’s Yards Remedies