Ekologiskt solskydd. Här ser ni laddningen av mineralbaserat, fysikaliskt solskydd med partikelfilter som ska användas i sommar! Det kryllar ju inte av bra ekologiskt och naturligt solskydd utan hormonstörande kemikalier, men här är några fräscha nyheter:

 

Acorelle, Sun Spray SPF 30.  Solskydd för kroppen men som också passar för ansiktet. Detta är en gammal goding som återvänt i ny kostym och något uppdaterad formula. En smidig tub med spray – så lätt att ta med i strandbagen. Lätt mjölk som har en härlig somrig doft, lite så där semesterdoft. Lätt att massera in i huden, och lämnar inga vita hinnor så länge man smörjer in. (En solkräm kan inte glida ut på huden av sig själv. Och så länge man tar mindre klickar åt gången är det INGA problem.) Jag gillar verkligen den här, och det gör även maken som är kinkig med både doft och konsistens. Rekommenderas!

Acorelle, Sun Balm SPF 30. Solskydd för ansiktet. Denna är en ännu en gammal favorit som är i uppdaterad förpackning och något ny formula. Samma smidiga tub, med praktiskt pump. Detta är som en oljig seg orangefärgad salva som är superhärlig! Den absorberas bra i huden, och känns skyddade och mjukgörande – underbar! Jag använder denna när det vankas heldag i solen och jag ska ut på tur och inte kör foundation över. (Vill man ha det rekommenderar jag Lily Lolos mineralfoundation med spf 20.)

Patyka, Face Sun Cream, SPF 30. Solskydd för ansiktet. Detta är en kul nyhet från franska Patyka. Jag är ju ett stort fan av deras hudvård och hade höga förväntningar på solskydden. Och jag är inte besviken! Samma smidiga tub som Acorelle, och den här solkrämen är ganska lätt i konsistensen, åt mjölkiga hållet. Och den doftar typ päronsplit! Otroligt trevlig doft, som beskrivs av Patyka själva som mandelblom och jasmin, och ja, det kanske jag kan hålla med om ändå. Lätt att arbeta in, den kräver liiite arbete för att man inte ska få någon vit hinna, och den absorberas snabbt i huden. Blir inte klibbig på huden så det är fullt möjligt att applicera foundation över denna. Håller huden mjuk och lugn, som är viktigt för mig och jag känner mig helt skyddad. Gillar! Betyg: 4. 

Patyka, Face Sun Cream, SPF 50. Solskydd för ansiktet. Samma typ av solskydd som krämen ovan, men med högre solskyddsfaktor. Den här är också lite tjockare, mer som en kräm, och man får arbeta in den ordentligt i huden, annars anas det en vit hinna. Lämnar huden skyddad och inga klibbigheter, utan känns enbart bra. Den här använder jag gärna med foundation över. Betyg: 4. 

Patyka, Body Sun Spray, SPF 30. Solskydd för kroppen. Den här tuben innehåller en något lättare mjölk som har samma härliga och fruktiga doft som ansiktsskyddet. Som en mjölk i konsistensen och lätt att smörja in i huden. Absorberas också bra, lämnar inga hinnor alls och känns enbart skön och fräsch på huden. Håller huden skyddad och passar även bra i ansiktet. Den här är en ny favorit! Betyg: 5.

Patyka, Body Sun Spray, SPF 50. Solskydd för kroppen. Här är samma typ av solskydd fast med spf 50. Och den är grym! Har aldrig varit med om ett solskydd på SPF 50 som är så lätt och smidigt att massera ut i huden. Samma ljuvliga doft och det sitter bra på huden utan att kännas klibbigt eller kladdigt. Patykas solskydd är mineralbaserat, säkert för den marina miljön, utan nanopartiklar och dessutom vattenresistent allihop. Betyg: 5. 

 

LÄS MER: 

Bästa ekologiska solskydd – mina favoriter