Mineralbaserat solskydd. I sommar har vi använt dessa ekologiska solskydd från franska Laboratoires de Biarritz, som heter Alga Maris. Mycket nöjda med dessa som räddade vår semester vid Medelhavet där vi nästan höll på att smälta bort. (Fast vi solar enbart under parasollet – fick massa färg ändå!)

 

Alga Maris, Solkräm, SPF 30, 100 ml, 279 kronor.  Denna pumpflaska innehåller en lite tjockare kräm som har en mild doft av kokos som är riktigt fin och somrig. Krämen är alltså ganska tjock och när man applicerar snabbt blir det tyvärr en vit hinna, men om man applicerar och masserar in krämen ordentligt så blir det inga hinnor. Detta extra arbete är lite ansträngande, men på samma sätt är det ju riktigt bra att man vet att mineralerna sitter ordentligt på huden. Denna är vattenresistent och det märktes när vi solade och badade i Kroatien i sommar – efter ett salt bad i havet satt krämen fortfarande på huden. Och självklart brände vi oss inte alls – tack vare den här krämen. Passar lika bra i ansiktet som på kroppen, men jag har enbart använt den på kroppen. Ej skadlig för vattenmiljön, ekologiskt certifierad och fri från nanopartiklar. Betyg: 4/5. 

 

Alga Maris, Sol Spray, SPF 30, 100 ml, 279 kronor.  Denna flaska är en tub som har en sprayfunktion och tuben innehåller en lättare mjölk. Samma goda doft, samma solskyddseffekt, bara en tunnare konsistens, som en rinnig mjölk. Och därför blir ju själva applicerandet mycket enklare, och här lämnas inga vita hinnor. En mycket smidigare solmjölk helt klart. Även denna är vattenresistent, men här känner jag ett större behov av att återapplicera efter bad. Tycker att denna är enklare, och lika bra på att skydda huden och känns också riktigt bra i huden, som känns liksom återfuktad. Även denna är certifierad, ej miljöskadlig och utan nanopartiklar. Betyg: 5/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa ekologiska solskydd: 

Bästa ekologiska solskydd – mina favoriter