Naturligt schampo och balsam. Lovefresh är ett kanadensiskt företag som gör naturliga deos och även hårvård. Deras produkter är nedbrytbara och dessa två hårvårdsprodukter är också Waterway Safe och Septic Safe, alltså innehåller de inga miljömässigt tveksamma ämnen som skulle kunna vara farliga när de kommer ut i våra vatten.

Denna duo passar alla hårtyper men är extra bra för skadat och färgat hår.

 

Lovefresh, Natural Organic Shampoo, Grapefruit Lime, 355 ml, 260 kronor. Stor flaska med snäpplock som är enkel att använda i duschen. Ganska seg gelékonsistens som är genomskinlig och som doftar härligt av lime och grapefrukt. Lätt att massera in i håret, men detta schampo är som många naturliga – man måste schamponera två gånger oftast, för att håret verkligen ska kännas genomtvättat. Och vid första tvätten känns det knappt som om schampot verkar eftersom det inte löddrar och typ knappt går in i håret. Men sen händer det grejer! Håret blir rent och fluffigt och fräscht! Egentligen är jag inget fan av limedofter och särskilt inte i hårprodukter, eftersom jag tycker att det kan dofta lite wc-anka. Men den här doften funkar trots allt, för i håret blir inte doften så stark. Detta schampo är riktigt bra på att ge mig volym och hålla håret fräscht länge. Gillar! Betyg: 4,5. 

 

Lovefresh, Natural Organic Conditioner, Grapefriut Lime, 355 ml, 260 kronor. Samma flaska – alltså de är ju så förvillande lika, här hade jag önskat att de åtminstone hade någon avvikande färg på balsamet eller tydligare märkning, vet inte hur många gånger jag har tagit fel. (Jag har linser och är typ halvblind när jag duschar.) Anyhow, detta balsam är vitt, krämigt och tjockt i konsistensen så man får ha lite tålamod och trycka ordentligt så att det kommer ut. Håret surplar i sig detta balsam och det har samma tydliga doft av lime som jag inte är så förtjust i. Håret blir lättare och lite mjukare av detta balsam, men jag tycker kanske inte jag får den där återfuktande wow-känslan. Helt klart godkänt, med tanke på att håret känns smidigt och även lite glansigt. Betyg: 3,5. 

lovefresh_conditioner

 

Läs mer: 

• Mina bästa hårprodukter från 2016. 

 

English: I really like the shampoo from the Canadian brand Lovefresh. Makes my hair clean, fresh and bouncy! Although lime is not a fave scent for me, this works.