Ekologisk duschkräm. Jag har duschat igen! Och min kompis Sofia har hjälpt mig testa duschkrämen från Urtekram. 

 

Plant, Get It On Body Wash, 281 ml, 200 kronor. Snygg flaska, jag trodde först att man kunde trycka ut duschkrämen ur den pipformade korken, men icke. Den måste man skruva av först och sen bara hälla ur duschkrämen. Hahaha! Jag fattade helt fel. Min kompis Andrea skruvade bara av toppen och sen var det ju lätt att bara trycka ut duschkrämen… Tur att man är en regelrätt Einstein när man står i duschen. Detta är en ganska lätt gelé som är snabb i konsistensen och som doftar riktigt trevligt, om än lite. Sandalwood, Cedar & Ginger heter denna och ja, jag anar alla de dofterna. Trevlig att tvåla in kroppen i, löddrar lite lagom men jag tycker tyvärr att man blir en anings torr i huden av denna. Hade önskat mer doft. Ingen höjdare, tyvärr. Betyg: 3. 

 

H&M Conscious, Relaxing Body Wash, 250 ml, 60 kronor. Praktisk och trevlig pumpflaska som är lätt att använda i duschen. Pumpar ut en halvseg gelé som doftar väldigt fint av vetiver. Den här doften känns pudrig och “dyr” och hade lika gärna kunnat simma omkring i en 500-kronors kräm. Löddrar lite trevligt och känns bra huden, gör rent och känns fräsch utan att torka ut. Otroligt prisvärd. Betyg: 4,5.

 

Urtekram, Morning Haze, Shower gel, 245 ml, 89 kronor. En ganska lös shower gel som kommer i en praktiskt och trevlig pumpflaska. Duschkrämen ingår i en serie speciellt framtagen för att säljas på apoteken. Den innehåller vitamin C, E och naturliga extrakt från hjortron, fläder och tranbär. Naturliga proteiner från solrosor ska hjälpa till att stärka huden. 100% av ingredienserna har naturligt ursprung och 10% är ekologiskt odlade. Den har en lätt tvålig doft, luktar lite spaigt. Är som sagt ganska lös i formulan, löddrar lite men ger en behaglig känsla på kroppen. Man känner sig ren, men inte uttorkad. Inte min favorit bland Urtekram. Jag tycker den är för lös i konsistensen, och är inget stort fan av doften. Betyg: 3.

 

trio_duschtval

English: I’ve showered and have fallen for the body wash from H&M – nice scent, does not dry out and very affordable.