Inlägget innehåller reklamlänk till Kaliflower Organics. 

 

Ekologiskt schampo och balsam. Från Värmland kommer det fina naturliga märket Kaliflower Organics och jag har tidigare testat ett örtschampo och balsam från företaget – nu är det dags att sätta ännu ett kit på prov!

 

Kaliflower Organics, Nässla Schampo, 250 ml, 169 kronor. Detta är ett örtschampo som kommer i en smidig plastflaska (man kan köpa till en pump – mycket smidigt i duschen!) och det är väldigt lätt, rinnigt i konsistensen. Doftar härligt av lavendel och citrongräs och det är också berikat med ett avkok på nässlor (som är känt för att stimulera hårväxten) men som också är bra för kliande hårbotten och irriterad hud. Detta schampo kräver två schamponeringar, den första löddrar nästan inget, men den andra schamponeringen ger verkligen ett tjockt härligt lödder. Precis som det andra schampot från Kaliflower som jag testat tidigare, så känns håret inte så där gnisselrent som man kan göra efter schamponeringen. Man får liksom en lust att schamponera en tredje gång, men det behövs inte. Men det är en speciell känsla. Håret blir oavsett rent och fräscht och det håller sig också fräscht i flera dagar! Jag tycker mig också se babyhår i hårfästet, och håret känns tjockt, friskt och riktigt bra – så det där med nässla verkar ju funka! Jag tycker också att priset är riktigt bra – rekommenderar verkligen! Betyg: 4,5/5. 

 

Kaliflower Organics, Nässla Balsam, 250, 179 kronor. Örtbalsam med nässla men också vårdande oljor som arganolja och jojobaolja – och som inte tynger ned håret, och inte känns fett på något sätt alls. Balsamet är också ganska lätt i konsistensen, något rinnigt, men ändå tjockare än schampot. Har samma fina doft som schampot, och är lätt och smidigt att hantera i håret. Lika lätt att skölja ur, och det återfuktar håret riktigt bra. Håret blir mjukt, fint och även glansigt. Gillar! Betyg: 4,5/5. 

 

LÄS MER: 

Schampo och balsam från Kaliflower Organic