Ekologiskt schampo och balsam.  Kaliflower Organics är ett naturligt och ekologisk märke som gör handgjorda schampon och balsam på en gård i Värmland. Namnet kommer från den hinduiska gudinnan Kali som står för sanning och styrka. Bland KaliFlower Organics produkter hittar du också handgjorda tvålar, oljor och cerat. (Testar ett läppcerat just nu som jag älskar!) Här har jag testat en duo av schampo och balsam med björk som som passar för normalt till torrt hår. Dessa kommer utan pump, det köper man separat.

 

KaliFlower Organic, Björk Schampo, 250 ml, 169 kronor.  Gillar pumpflaskan! Så smidig att ha i duschen. Har en fin doft av citrus och ceder och konsistensen är lös och trevlig. Det här schampot är intressant – det känns mjukt i sin geléaktiga form och första schamponeringen undrar man om det ens gör rent? Det känns inte så, även fast det löddrar en aning. Efter andra schamponeringen känns det betydligt bättre, som att håret blir rent, men det känns ändå som att man hade kunnat tvätta en tredje gång. Det är som att schampot på något sätt sitter kvar och att håret är fett. Men resultatet när man trots det nöjer sig med 2 schamponeringar och sköljer ur håret? Håret är supermjukt! Väldigt trevlig känsla i håret. Det håller sig rent och fräscht i flera dagar, det räcker gott att tvätta håret enbart två gånger i veckan. Håret känns också återfuktat, mindre grovt och har ändå volym och stuns. Ett jättebra schampo. Får jag önska mig något? Kanske att håret skulle återfuktas ännu lite mer (just nu på sommaren är jag en riktig torris i håret.) Betyg: 4,5/5. 

 

KaliFlower Organics, Björk Hårbalsam, 250 ml, 179 kronor. Balsamet är lätt i konsistensen, som en mjölkig lotion. Vitt och har har samma fina doft av citrus och ceder som schampot. Håret slurpar i sig av balsamet som adderar glans och som gör håret ännu mjukare och mindre frissigt. Håret känns otroligt fint, mjukt och på samma gång starkt, utan att vara hårt. Ett riktigt bra balsam, som jag också skulle önska ännu lite mer vårdande och återfuktande kärlek av. Men dessa två ihop har verkligen gett mig fina lockar och fräscht hår! Betyg: 4,5/5.  

 

LÄS MER: Mina bästa ekologiska schampon: 

Bästa ekologiska schampo – mina favoriter