Denna del i Hannahs #glowskola handlar om vikten av att använda solskydd. Om du inte är intresserad av att åldra din hud i förtid med fler och djupare rynkor, och gärna vill behålla glow och fukt i huden och på samma gång behålla viktiga byggstenar som kollagen i huden – då bör du skydda din hud mot solen!

En del tror att de får mer glow när de blir bruna, men faktum är att huden istället torkas ut av för mycket sol. Den riskerar också att bli grövre, blir mer rynkad och framför allt åldras den mycket snabbare när vi utsätter den för sol. Inget annat åldrar huden lika mycket som solen. Det är de farliga UV-strålarna som tar sig ned i hudlagren och där bryter de ned viktiga byggsetnar som huden behöver för att hålla sig frisk och fräsch.

Jag brukar ofta förklara att jag aldrig VÄNDER upp huvudet mot solen som jag gör på bilden ovan, (vad gör jag inte för er läsare!) men att jag gärna är ute i solen under sommaren och på solsemestrar. Jag får massor av färg ändå, men jag skulle aldrig ligga ned och steka ansiktet oskyddat. (Skulle aldrig steka ansiktet oavsett!)

Faktum är att jag oftast ligger under ett parasoll, med solhatt som täcker ansiktet och med solglasögon. Och jag brukar ha en riktigt snygg bränna som håller ända in på senhösten.

Tricket handlar om FUKT. Att fukta huden inifrån medelst vätska, och att fukta huden utifrån med oljor, after-sun och svalkande geler och lotions. Flera gånger om dagen smörjer jag in huden för att den ska behålla sin fukt. Mer om fukt i en annan #glowskola!

Var inte rädd att lägga lager, alltså:

  1. Ansiktsolja /serum/ansiktskräm som du brukar.
  2. Solskydd över, låt det sjunka in.
  3. Foundation över om du brukar använda det, precis som vanligt.

Inte så svårt eller hur?

Vilka solskydd jag använder till ansiktet?

Just nu dessa:

madara_spf1

Madaras solskydd för ansikte och hela kroppen.

sunspray_eco cosmetics

Eco Cosmetics Sunspray spf 50 som är så snyggt tonad och berikad med Q10 för att hindra åldrande hud, samt spf 30.

kypris_spf

Kypris solkräm med spf 30. Väldigt dyr, men också väldigt dryg!

bioregena_solskydd

Bioregena spf 30 för både kropp och ansikte. Håller som bäst på att testa även Bioregena spf 50 som också funkar utmärkt i ansiktet.

eco cosmetics_sunmilk

Eco Cosmetics, Sun Milk i spf 20 och spf 30 som passar hela familjen och både ansikte och kropp.

hynt_sunprep

Hynt, Sun Prep spf 25  som är en härlig ansiktskräm med spf.

 

English: Want glow? Stay out of the sun!