Mineralfoundation. Ibland vill man bara att det ska gå snabbt och det gör det verkligen när man använder lös mineralbaserad foundation. Jag använde det ofta förr i tiden, men en ansiktsolja som bas = glow! Här är en ny version från Inika Organic.

 

Inika Organic, Loose Mineral Foundation SPF 25, Unity, 529 kronor. Den här dosan är inte som andra, den har ett nät i sig som gör att man kan liksom sila fram lagom mängd av pudret. Och sen tar man Inikas utmärkta kabukiborste och swirlar i det där nätet, skakar av och sen är det bara att borsta in i huden. Fiffigt! Nyansen Unity är PERFEKT för mig, den smälter verkligen in i huden. Pudret är så finfördelat att det känns sammetslent. Vid första anblick är det som om inget har hänt i huden, som om mineralpudret inte ger någon effekt. Men när det har fått sig en liten stund på sig att smälta in, så ser man effekten. Huden är mycket jämnare i sin ton, den är mycket mer snygg, som att man har ett skirt lager av foundation som gör en naturligt snygg! Man kan bygga på för mer täckning, men jag tycker inte det behövs.

Den här produkten är verkligen underbar att ha när det ska gå snabbt, och man vill se lite tillsnyggad ut, utan att se så himla sminkad ut. Den är inte helt matt (gillar inte det) men den har inget inbyggt skimmer i sig, vilket gör att den inte heller blir som en skimrande discobomb (gillar inte det heller.) Den ger bara en naturlig lyster, som är diskret. Om du har ansiktsolja under så blir den superfin, har du en mer matt yta under blir den också bra, men så klart lite mattare. Men det bästa med denna är ju att den har SPF25. Perfekt foundation för våren och sommaren! Jag blir ibland tilltäppt i huden av pudriga produkter, men denna känns enbart mjuk och behaglig på huden. En fullträff! Betyg: 5/5. 

inika_mineral_foundation2