Den här frågan får jag ibland och det är inte så himla krångligt – enligt mig!

Efter rengöring, mist, serum/ansiktsolja och ev fuktighetskräm väljer jag nästan varje dag att skydda huden med någon typ av foundation. Här är min basic-vanlig-dag-på-jobbet-smink:

Min ekologiska sminkrutin:

Foundation
Den kan vara flytande (applicerar med borste eller händer eller svamp), eller så kan den vara krämig. Jag har massor av favoriter, några hittar du här. 

Ögonbrynsfärg
Jag har inte så många brynstrån, och de som finns är ljusa. Så jag behöver fylla i med en krämig färg. Här är mina bästa ögonbrynsfärger. 

Mascara
Jag använder ALLTID ögonfransböjare och sen en bra mascara. Läs mer om det här.

Kajalpenna
Denna målar jag längs övre fransroten för att få mer djup i ögat och för att mörka ned området vid fransarna (har naturligt ljusa fransar också). Jag använder helst en mörkt brun kajal och till fest kanske det blir en svart!

Rouge
Det tar ju bara 2 sekunder att borsta på en fräsch rouge på kinderna – det är ett supersnabbt sätt att se friskare och piggare ut.

vardagssmink

Sen är jag good to go! MEN. Har jag en stund över, eller jag känner mig kreativ, eller har ett behov av att testa några produkter lägger jag till ( i prio-ordning):

Ögonskugga
Ska det gå snabbt tar jag en jordig, naturlig nyans och duttar med fingrarna på ögonlocken. Det ser lite mer fixat ut och det går ganska snabbt. Ibland lägger jag mer tid på det, använder borstar och flera olika nyanser. (Men oftast är jag för lat…)

Highlighter
Den får gärna vara krämig, gärna inte för varm (guldig/bronzig) och den lägger jag under ögonbrynet, kanske lite högst upp på kindbenet, på näsryggen och i ögonvrån. Här är några tips.

Concealer
Den är oftast krämig och den applicerar jag under ögat och lite inne i ögonvrån. Detta brukar resultera i en piggare look. Viktigt dock att den är inte är för tjock, så att den lägger sig i linjer. Klarar mig absolut utan concealer, men gillar ändå att använda. Här är några favoriter.

Läppglans
Det som är minst viktigt för mig är läppfärg. Jag använder ytterst sällan läppstift, lite oftare läppglans och då får det gärna vara lite diskret, kanske lite rosa, kanske lite skimmer.

 

Typ så. Sen kan det ju hända att jag har både primer, puder, bronzer och eyeliner och annat, men inte till vardags, utan mer till fest.

Läs mer: 

19 naturliga och ekologiska sminkmärken utan “skit”