Ekologisk och naturlig highlighter. 2011 skrev jag mitt första inlägg om glow och sedan dess har marknaden för lystergivande sminkprodukter exploderat. Här är de som jag har testat under åren och som har fått 5 + 4,5 i betyg av mig.

Bäst i test: ekologisk highlighter

living-luminizer-rms

Rms Beauty, Living Luminizer är en riktig klassiker. Baserad på kokosolja, ger supersnyggt skimmer och den är också genomskinlig, vilket gör den så lätt att applicera och resultatet blir alltid bra. Väldigt lätt att använda, eftersom det aldrig kan bli för mycket. Eftersom den är så genomskinlig passar den dessutom alla hudtoner, eftersom din egen hudton kan lysa igenom. Drar åt silver, är väldigt dryg, kan användas till hela ansiktet, och har grym hållbarhet på huden. Älskar. Betyg: 5/5. 

kora-luminizer

Kora Organics, Clear Quartz Luminizer. Fin glasburk med guldkork som innehåller en krämig, halvt genomskinlig highlighter som går åt silver. Ger fin lyster på huden utan synliga skimmerpartiklar och därför är den förlåtande och lätt att använda. Lite klibbig i känslan, håller sig bra och länge och behåller fukt i huden. Innehåller krossad bergskristall, vilket hjälper till att ge lyster. Mångsidig och supersnygg! Betyg: 5/5. 

rms-master mixer

Rms Beauty, Master Mixer. Ännu en suverän multiprodukt från RMS Beauty som också är en kräm-highlighter. Precis som de andra från RMS är skimmerpartiklarna i lagom storlek, men denna har lite mer pigment än de andra tycker jag. Bronz-guld-rosa ton som passar alla hudnyanser och som man kan använda för att blanda med all makeup man har. Denna har jag istället för ögonskugga, eftersom nyansen är så himla fin och perfekt när man har fått lite färg. Betyg: 5/5

ere_perez_highlighter

Ere Perez, Vanilla Highlighter, Falling Star.Stor härlig dosa med skruvlock. Doftar härligt av vanilj och är mjuk och krämig. Champagnefärgad med en aprikosrosa ton och något genomskinlig vilket gör den lätt att använda. Inga stora synliga glitterpartiklar men mycket lyster! Tycker att den ger huden en silvrig, champagnefärg som är superfin. Bra pris! Betyg: 5/5. 

rmsbeauty_luminizer

Rms Beauty, Luminizer X Quad. En härlig palett med 4 olika nyanser av krämbaserade highlighters; Luminizer X som är mer silvrig och mer täckande än den vanliga Living Luminizer, Luminizer Nude som går åt koppar, Champagne Rosé som är lite varmare och som går åt blush/rosa/aprikos och längst ned till vänster hittar du: Luminizer Fizz som är ännu mer genomskinlig och lite mer glammig med större och mer synliga skimmerpartiklar. Allt man kan tänkas behöva i highlighterform och som smälter helt sömlöst in i din hud. Amazing! Betyg: 5/5.

uoga_highlighters

Uoga Uoga, Moon Path Natural Highlighter. Fin glasburk med en väldigt fin ljus, silverfärgad highlighter som drar åt beige. Märket kommer från Litauen och de gör naturligt smink som är certifierat enligt Cosmos. Den ger en supersnygg lyster och glans utan att bli metallic och “hård” – den är bara supersnygg. Betyg: 5/5. 

rms-champagne-rose

Rms Beauty, Champagne Rosé Luminizer. Krämbaserad highlighter i en champagnefärgad ton med en tydlig hint av rosa. Lyfter verkligen huden och man ser mycket fräschare ut med denna. Funkar också som krämögonskugga. Härligt krämig, inga synliga glitterpartiklar, bara snygg och lyxig lyster! Gillar burken, hållbarheten och ingredienserna! Betyg: 5/5. 

kjaer_weis_radiance

Kjaer Weis, Radiance. Den här vackra dosan innehåller en kompakt, krämig highlighter i silver/champagne. Den har ganska mycket pigment, så den är inte lika genomskinlig som tex Living Luminizer. Skimmerpartiklarna är ganska stora, så den här är perfekt för fest! Betyg: 4,5/5. 

zuii_highlighter

Zuii Organic, Flora Powder Glow Highlighter, Moon. Den här stora, fina dosan innehåller ett kompakt men mjukt puder som är skimrande i en lätt champagne-aprikos nyans. Dryg, jättebra pigment och mycket skimmer! Skimret går mer åt silver än varmare brons, så nyansen är helt i min smak. Det är en perfekt partyprodukt skulle jag säga, tack vare att den ger så mycket skimmer och den sitter också fast bra och länge på huden. Stort plus för att den doftar så himla gott av rosor! Betyg: 4,5/5. 

zao_highlighter

Zao, Shine Up-Highlighter, Pink Champagne. Fin, stor dosa i trä med en kompakt puderhighlighter som är laddad med skimmer. Bra pigment, lätt att använda med en glesare borste, har ett rosa-aprikost guldskimmer.  Mjuk och sammetslen känsla, otroligt dryg och tidigare vinnare  i Organic Beauty Awards. Betyg: 4,5/5. 

lavera_highlighter

Lavera, Soft Glowing Highlighter, Shining Pearl. Smidig plastdosa med skruvlock som innehåller en väldigt mjuk kräm som går åt kall rosa och som har ett väldigt fint skimmer. Inga synliga skimmerpartiklar, mer som en metallic lyster som är lagom pigmenterad. Den är inte alltför soft, utan har bra hållbarhet och stannar på ögonlocket länge. Betyg: 4,5/5. 

inika-gold

Inika, Certified Organic Cream Illuminisor, Gold. Krämig highlighter som är ganska lös i konsistensen, lätt att ta upp med fingret och väldigt enkel att bara dutta på huden. Trots namnet har den en silvrig/rosa hint som är jättefin. Glitterpartiklarna är synliga, så den här ger ingen diskret lyster, utan passar bättre till party. Snygg! Betyg: 4,5/5. 

Läs mer om fler av mina favoriter:

Bästa ekologiska bronzer – mina favoriter