Ekologisk parfym. Franska Honoré des Prés gör dofter som är baserade på naturliga och ekologiska ingredienser och dofterna är också certifierade enligt Ecocert.

Det franska parfymhuset grundades 2008 av Christian David med målet att bli ett ekologiskt haute parfymeri. Parfymhusets näsa heter Olivia Giacobetti som skapat dofter åt modehus som Hermès, L’Artisan Parfumeur och Frédéric Malle.

Numera säljer jag ju dessa ekologiska dofter i min shop och som tur är finns det tester att köpa, lite då och då. Tyvärr finns de inte i lager just nu, men så snart de kommer från parfymhuset skriver jag en alert om det!

Testers är ju bra så att man verkligen hittar rätt doft. En del blir nämligen lite förvånade över naturliga dofter – de är ju ganska långt borta från de konventionella. Jag föredrar dem så klart eftersom de är fria från syntetiska kemikalier, de är ofta mer unika i sin doft och dessutom påverkar de ens sinnen!

HDP_ChamansParty

• Chamans Party  – beskrivs så här: 

Doften Honoré des Prés Chaman’s Party lämnar ingen oberörd med sin kryddiga och rökiga tjäradoft. En berusande kombination av aromer som haitisk vetiverrot, egyptiska basilikakronor, venezuelansk Livets träd och torkad nejlika från Madagaskar.

H: Näsan krullar sig ganska direkt efter den här tjära-attacken! Men sen lugnar den ned sig och man känner rökelse, kryddor, vetiver och slutligen lite söt blomma. Den är kraftfull, också unisex och inget för en mysig hemmakväll. Om jag skulle powerdressa för ett viktigt möte tror jag denna skulle matcha mig bra. Känner att jag liksom sträcker på ryggen när jag doftar av denna. Gillar! Eau de toilette, så den är lättare än eau de parfum men har ändå bra hållbarhet.

HDP_HonoresTrip

• Honoré’s Trip  – beskrivs så här: 

Doften Honoré des Prés Honoré’s Trip är full av energi, bra vibrationer och söderns sol förenade i en frisk citrusdoft. En uppfriskande blandning av marockanska mandariner, medelhavsapelsiner, citron och lime och eldig filippinsk peppar. Perfekt för att lindra stress och brådska.

H: Först doftar den starkt av alkohol, men efter fem sekunder landar solmogna mandariner över hela världen! Den här blir man otroligt glad av. Här känner man också citronen och limen efter ytterligare några sekunder och en uns av peppar. Tycker dock att denna försvinner ganska snart, så den här skulle jag kanske använda på sommaren för att fräscha upp mig efter duschen, inget jag skulle ta på mig för en kväll ute. Eau de toilette, så lättare än eau de parfum.

HDP_nugreen

• Nu Green – beskrivs så här: 

Doften Honoré des Prés Nu Green känns frisk och grön som daggstänkt gräs eller en simtur i försommarens svala naturvatten. Innehåller spröd mynta, vildgräs, indisk mysk, dragon och vitt cederträ.

H: Först frisk och lite “gräsig”, och sen djupnar den och blir kryddigare och man känner tydligt både mynta och dragon. Tycker också den blir lite “torr” och det kommer troligen från cederträt. Jag får en sträv, unisex och väldigt lyxig känsla – tänk en dyr after shave 🙂 En fantastisk doft! (Detta är också Olivia Giacobettis egen favorit.) Eau de toilette, så lättare än eau de parfum.

HDP_vampany

• Vamp à New York – beskrivs så här: 

Vamp à NY är beroendeskapande förnimmelsen av New York i en flaska. En trendig, urban och starkt kvinnlig doft som innehåller tuberosa, mjuk bourbonvanilj och kraftiga rotdofter. Toppnot: Tuberosa och Rom. Hjärtnot: Bourbonvanilj. Basnot: Benjoin, Perubalsam och Tolubalsam.

H: Doftar av tuberose, en natthyacint som växer i södra Frankrike, men också i Nordafrika, Indien och Mexiko. Den är söt och blommig men inte billig, utan sofistikerad, exklusiv och har ett otroligt djup. En droppe karibisk rom ingår också, som ger doften ett litet sting. Hållbarheten är riktigt god, ett sprut räcker hela dagen och kvällen. Denna tar jag gärna på mig en kväll när jag vill känna mig lekfull och oemotståndlig. Och lyxig! Storsäljare. Tyvärr är tuberosen för stark för mig, så jag får huvudvärk. Eau de parfum med bra hållbarhet.

HDP_carottes

• Love les Carottes – beskrivs så här: 

Doften Honoré des Prés Love les Carottes är en personlig unisexdoft för den modiga kvinnan och mannen. Rå morot, söt apelsin, dyrbar iris, patchouli och mjuk bourbonvanilj från Karibien. Toppnot: Rå morot. Hjärtnot: Apelsin, irisolja och bourbonvanilj. Basnot: Patchouli och Benjoin

H: Ja, detta är en doft för grönsaksälskaren! Morot kommer direkt, och sen också apelsin. Även vaniljen och patchouli kommer fram efter några sekunder. Den är trots detta mild, fräsch och unik – riktigt härlig. När den har satt sig tycker jag att den djupnar och blir sofistikerad, elegant och lyxig. Den här skulle jag lätt kunna tänka mig att bära dagligen! Eau de parfum med bra hållbarhet.

HDP_coconut

• Love Coconut – beskrivs så här:

Love Coconut är sensuell och fräscht exotisk. En mjuk och rund doft som minner om en evig sommar. Love Coconut består av korianderblad och -frön, färsk ekologisk kokosmjölk, tonkaböna, bourbonvanilj och vitt cederträ.Toppnot: Korianderfrön och blad, färsk kokosmjölk. Hjärtnot: Tonkaböna och bourbonvanilj. Basnot: Vitt cederträ och ekologiskt kokosextrakt.

H: Och ja, den är söt och rund inledningsvis med en tydlig doft av vanilj, och även kokos men det är en betydligt mer sofistikerad doft än man kan tänka sig. Här känns också koriandern och trät och ger lite “stadga” och stramhet. Den är verkligen förförisk, charmig och lekfull. En favorit! Eau de parfum.

HDP_SexyAngel

• Sexy Angelic – beskrivs så här: 

Doften Honoré des Prés Sexy Angelic överraskar med sin fräscha doft – en nypa hemlocksblommor, en aning Kinesisk angelica och en svag nyans av nybakad Calissonmarsipan från Aix-en-Provence.

H: Först lite alkohol, sen marsipan, exotiska blommor och sen kanderade mandlar! Söt utan att bli kvalmig, blommig utan att bli ointressant. Djupnar efter ett tag och då kommer lakritsen fram. En härligt feminin doft som känns lätt, lekfull och samtidigt helt unik. Eau de Toilette, och tyvärr dunstar den ganska fort. Den håller sig kvar lite bättre när man sprejar på kläderna än direkt på huden. Passar perfekt till fest!

Har du testat dofterna från Honoré des Prés? Vilken är din favorit? 

Om jag var tvungen att välja bara en? Gah! Svårt. Det står nog mellan Nu Green och Love les Carottes.

English: So I’ve been sniffing a bit closer on the organic perfumes from French brand Honoré des Prés. They are truly original, exciting and wonderful! My favourite? It’s a close tie between Nu Green and Love les Carottes.