Naturlig hårspray. Jag har inte haft behov av hårsprejer som fixerar frisyren tidigare, men nu har jag börjat använda en del. Och jag vet att ni är många som efterfrågar just ekologiska och naturliga alternativ till konventionell hårsprej. Här är en trio som jag har testat:

 

Maria Åkerberg, Hair Style Rough, 125 ml, 139 kronor. Detta är en saltsprej som egentligen inte fixerar håret på det sättet som en mer “lack-liknande” sprej gör, men det ger lite volym till håret och gör det mer sammansatt. Det doftar inget alls, och innehåller heller inga doftämnen, utan enbart lite salter och vatten typ. Känslan i håret är som efter ett saltvattensbad, med ganska mycket struktur och lite strävhet i håret, perfekt för dig med glatt hår. Betyg: 3,5.  

 

Sanotint, Ecological Hairspray, 150 ml, 139 kronor. Innehåller flera ingredienser som är långt ifrån “Ecological”, bland annat akrylater (T-butylacrylamide Copolymer) och syntetisk parfym. Doftar inte så farligt ändå, men väl syntetiskt och doftar också väldigt mycket alkohol. Gör håret något mer sammansatt och ger även lite glans, men i övrigt tycker jag inte att den hjälper åtminstone min frisyr nämnvärt. Betyg: 2. 

 

natural hairspray

Less Is More, Thyme Laque, 150 ml, 240 kronor. En fräscht doftande (apelsin?) spray som både ger textur, stadga och glans till håret. Först tyckte jag inte att den doftade så gott eller funkade så bra, men nu har jag omvärderat den. Sprejen gör åtminstone mitt hår lättare att forma nu när det är så kallt ute. Samtidigt gör det inte håret stelt och hårt, som vissa andra sprejer kan göra. Håller inte för att fixera en avancerad uppsättning, men min korta page håller den i schack. Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

• Recension av ekologiska hårstylingsprodukter från John Masters Organics.

• Recension av naturliga saltsprejer från Mastey, John Masters Organics och Less Is More.

 

English: Among these natural hair sprays I prefer the one from Austrian brand Less Is More. It smells nice, gives texture and shine to the hair.