Under 2019 har jag testat otroligt mycket bra ekologisk och naturlig ansiktsvård och det är främst ansiktskrämer och rengöringar som har fått högsta betyg av mig i år. Hela 5 olika ansiktskrämer nådde högsta betyg! Här listar jag mina 22 bästa ekologiska ansiktsprodukter från 2019:

Tata Harper Repairative Moisturizer

Bästa ekologiska ansiktskräm: 

Tata Harper, Repairative Moisturizer. Magisk ansiktskräm för torrare hud som återfuktar, vårdar och mjukgör huden. Fantastisk doft, silkeslen formula och gör huden återfuktad, mjuk och smidig på ett kick! Den känns verkligen reparerande, håller borta irritation och håller huden i otroligt fin form. Den fina doften bidrar till att känslan är extra lyxig.

 

Gillar också: 

Tata Harper, Hyaluronic Gel Moisturizer. Lättare gel-liknande emulsion för dig med fetare hud. Absorberas snabbt i huden och ger genast en mer fuktad känsla, ger bra stuns och huden känns mjuk och behaglig hela dagen. Underbar doft, härlig konsistens och bra känsla i huden!

Weleda, Skin Food Light. Härlig vinterkräm med fräsch doft av citrus, som stärker hudbarriären och hjälper till att bibehålla fukt i huden. Suverän på torr hud, absorberas bra och känns inte “tung”. Och – man kan använda den över hela kroppen!

Esse, Defence Moisturiser. Fast kräm med jordig doft som bidrar med fukt, skyddar huden och känns lugnande. Den jobbar på elasticiteten och det märks tydligt. En grym ansiktskräm som jag först inte tyckte var så märkvärdig, men som ger otroligt fint skydd.

Tata Harper, Illuminating Moisturizer. Ansiktskräm med äkta diamantstoft som ger huden en underbart fin lyster. En perfekt ansiktskräm att ha som bas när man ska känna sig extra snygg! Låser in fukt i huden och ger den en härlig “fuktad” look som räcker länge!

esse_protect_oil

Bästa ekologiska ansiktsolja: 

Esse Probiotic, Protect Oil. Den här oljan innehåller Ximeniaolja, som kommer från den namibiska Ximeniafrukten. Den innehåller en särskild fettsyra som skapar en film på huden som skyddar mot UV-strålar och miljöbaserat smuts – perfekt för livet i en storstad! Lite trög, har tjock konsistens och har en ljuvlig vaniljdoft! Blir otroligt härlig i huden, oljan låser in fukt, och huden känns otroligt mjuk och stunsig. Ger glow – så man kan skippa foundation!

nuori-facial oil

Gillar också:

Nuori, Perfecting Facial Oil. Ansiktsolja med druvkärneolja som min hud verkligen älskar! Har en mild behaglig doft av exotiska blommor (ylang ylang), lätt i känslan och absorberas snabbt. Den är inte så trög och “oljig” och lämnar inte någon fet känsla utan hjälper bara till att återfukta, ge glow och håller huden mjuk och stunsig. Jag har inte använt någon peeling i ansiktet på minst 2 månader, oljan har hållit min hud i suveränt skick!

tata_harper_rejuvinating_serum

Bästa ekologiska ansiktsserum:

Tata Harper, Rejuvenating Serum. Underbart doftande serum som är som en lättare mjölk. Går lätt in i huden, och återfuktar genast med hjälp av bland annat naturlig hyaluronsyra. Det återfuktar så bra att jag ibland glömmer att applicera kräm/olja efteråt! Ger väldigt fin lyster, liksom “lyfter” huden och ger den stuns och fasthet. Serumet har också hjälpt till att sudda linjerna (särskilt torrhetslinjerna) och jobbar tydligt på hudtonen – jag noterar en superfin klarhet i huden! Låser in fukt och tar verkligen hand om huden på bästa sätt – så nöjd! Innehåller 28 aktiva ingredienser, 100 % är naturliga och 74 % av innehållet kommer från ekologiska odlingar, produkten är certifierad enligt Ecocert.

 

Gillar också:

Esse Probiotic Skincare, Probiotic Serum. Oljigt ansiktsserum med levande probiotika (innehåller miljoner mikrober) och olika vårdande oljor. Doftar underbart av söt vanilj och det är riktigt härligt att applicera in i huden. Gör huden återfuktad, mjuk och stunsig. Jämnar ut hudtonen och suddar linjerna. Känns återuppbyggande och stärker huden. Snacka om effektivt!

Patyka, Night Repair Serum. Oljeserum för natten som doftar himmelsk av blommor! Absorberas bra i huden, och det känns att det jobbar på djupet. Återfuktar huden bra, känns mjukt och härligt klibbig på huden när jag går till sängs och dagen efter vaknar jag med fortsatt mjuk hud.

nyr rosenvatten

Bästa ekologiska ansiktsvatten: 

Neal’s Yard Remedies, Rehydrating Rose Toner. Ett underbart rosdoftande ansiktsvatten som genast återfuktar huden så bra att man kan vänta bra länge innan man behöver applicera någon olja eller kräm. Huden stramas upp, utan att den känns obehagligt, får fukt på djupet och känns otroligt fräsch. Den här gillar jag! 

 

Gillar också: 

Organics By Sara, Flower Water Lavender. Blomvatten av lavdendel, som doftar ljuvligt! Lugnar, återfuktar och mättar huden. Fräscht, återfuktande och ger en härlig känsla i huden. Detta är underbart att även ha under dagen och spraya sig med. Made in Sweden!

Balance Me, Hyaluronic Plumping Mist. Återfuktande ansiktsvatten med hyaluronsyra som hjälper till att fukta huden. Misten doftar blommigt och lite örtigt och innehåller också kamomill som lugnar huden. Känns fräsch på huden och jag har faktiskt inget att klaga på.

rengoringsolja för ansiktet

Bästa ekologiska ansiktsrengöring:

Kahina Giving Beauty, Oil Cleanser. Oljerengöring i glasflaska med smart pump. Doftar otroligt fräscht och fint av lavendel och geranium. Masserar ut på torr hud och så löser den upp allt! Även BB Creams med spf som iblanda kan vara svåra att få loss från huden. Lätt att bara skölja av med vatten. Tar också bort smink utan problem och utan att det svider i ögonen. Denna är underbar, men den är i dyraste laget.

Juice Beauty, Stem Cellular Cleansing Oil. Smidig pumpflaska i plast som doserar ut lagom mängd av denna oljerengöring. I princip doftfri, lätt att applicera på torr hud, den löser lätt upp smink, smuts och svider inte i ögonen. Sen blöter jag fingertopparna och fortsätter att massera i huden och då blir produkten lite mer mjölkig. Sen är det bara att skölja av – allt försvinner!

Organics By Sara, Cleansing Oil Sensitive Skin. Söt glasflaska med pump som också den är bra på att dosera ut oljan. Doftfri, och passar bra ihop med en rengöringssvamp – men funkar även utan. Oljan löser upp smuts och smink utan problem, tar lätt bort smink runt ögonen också. När det är dags att skölja av använder jag antingen svampen eller en tvättlapp och huden känns superfin efteråt. Made in Sweden!

 

Gillar också:

Grown Alchemist, Hydra Restore Cream Cleanser. Fin tub som innehåller en fast och tjock rengöringskräm som doftar ljuvligt! Patchouli, ylang-ylang, citrus, sandelträ, grapefrukt och rölleka. Krämen masserar jag in i huden och den löser upp smuts, smink och orenheter utan problem. Sköljs av och då känns huden mjuk, ren, behaglig och återfuktad. En otroligt trevlig rengöringskräm!

patyka mask

Bästa ekologiska ansiktsmask: 

Patyka, Intensive Moisturizing Mask. Återfuktande ansiktsmask som man kan sova med! Älskar ju denna typ av ansiktsmasker. Ljusblå lätt kräm med mild trevlig doft. Applicerar på kvällen och dagen efter vaknar jag med en kännbart återfuktad hud, nästan så där lite härligt klibbig som jag gillar. Den är mild, alltså klarar jag lätt av den med min känsliga hud. Älskar att använda denna, ca 1 gång i veckan för att hålla huden i fuktmatat skick.

 

Gillar också: 

Lixir, Vitamin C Paste. En snabb morgonmask när man behöver snabb lyster. Tjock olje-salva-kräm som innehåller 10 % L Ascorbic Acid som är en form av C Vitamin och som är ganska potent. Man masserar ut en liten klick på ansiktet, gärna med fuktade händer och sen lämnar man den på huden ca 5 minuter. Sen är det bara att skölja av. Huden får lyster direkt!

tataharper-restorative-eyecream

Bästa ekologiska ögonkräm: 

Tata Harper, Restorative Eye Cream. Otroligt effektiv ögonkräm som lyfter huden runt ögat! Inte nog med att huden stramas upp, den slätas också ut och återfuktas riktigt bra. Lätt och behaglig konsistens, fantastisk doft och känns mjuk och behaglig på huden. Jobbar på linjer och klarhet. På dagen använder jag den sist, och duttar efter foundation, och då håller den huden runt ögat mjuk och fuktig hela dagen. Grym och otroligt dryg!

 

Gillar också: 

Nuori, Vital Eye Cream. Vit, lätt kräm med mild doft. Absorberas bra i huden och återfuktar ordentligt. Effektiv – den jobbar på att lyfta huden och håller torrhetsrynkorna borta och jag tycker att hela ögonområdet känns mycket piggare och ljusare.

primetime-bybi

Bästa ekologiska ansiktspeeling:

ByBi Beauty, Prime Time Priming Facial Polish. Numera under namnet Smooth and Soothe Scrub Peelingkräm som är lite som en seg salva med fräsch doft av citrus. Man blandar med några droppar vatten i handen, och sen masserar man runt denna mjölkiga salva – man känner peelingkornen av jojobaolja – innan det är dags att skölja av med vatten. Riktigt behaglig på huden – som blir som ny! Mjuk, len, allt hårt är borta och huden känns också liksom som att den har fått sig en skjuts av något.

 

Bästa ekologiska ansiktsvård från 2018:

Hannahs favoriter 2018: Bästa ekologiska ansiktsvård