Recension – ekologisk tvål. Jag har svårt att skilja mig från mina flytande handtvålar i pump som jag gärna har på badrummet. De är så himla praktiska och enkla att hålla rena. Jag har dock en plan på att använda mer fasta tvålar så dessa börjar få konkurrens. Här är tre som jag har testat i vinter:

 

Renee Voltaire, Purifying Hand Soap, 500 ml, ca 350 kronor. Den här bjässen tar verkligen plats på handfatet. Enkel att använda (en del är lite för ostadiga och liksom ramlar när man ska pumpa) och tvålen är småseg, ljusgul och genomskinlig. Har en fräsch doft av citrus och lime som funkar bra och som hänger kvar i händerna och ger även lite härlig doft till badrummet när man använder den. (För mycket lime kan bli wc-anka, men inte denna.) Löddrar trevligt, gör rent ordentligt och lämnar inga torra händer efteråt. Den här gillar jag, men tyvärr verkar den ha utgått ur Renee Voltaires sortiment, snyft. Jag länkar därför till en butik i Norge som verkar ha kvar den. Någon som vet? Betyg: 4,5/5. 

 

Dr. Brönner, 18-in-1 Natural Cherry Blossom Soap, 120 ml, ca 70 kronor. Jag har testat Dr Brönners tvålar tidigare i olika varianter, men det var länge sen jag testade denna, originalet som ju är en allround tvål som funkar till allt möjligt; schampo, tvätta kläder, tvätta husdjur, diska… Den har en doft av körsbärsblommor som inte är en vanlig doft i svenska hem och jag gillar den! Den får mig att tänka på söta tugummin eller klubbor som smakade körsbär – det är en söt och blommig doft som är riktigt trevlig. 18-in-1 tvålarna kommer i 3 olika storlekar och denna är mellan, men som ni ser finns det ingen pump, så jag har hällt över den i en annan pumpflaska jag har hemma just för detta ändamål. Tvålen är ganska rinnig och lös i konsistensen, typ genomskinlig och ger fint lödder. Den gör absolut rent men jag tycker att den har en något uttorkande känsla i huden. Tyvärr. Som multiprodukt är den dock smart att ha hemma eller på resa i mindre förpackning. Betyg: 3,5/5. 

 

Estelle & Thild, Hand Soap Citrus Menthe, 250 ml, 169 kronor. Smidig pumpflaska i stilren design och själva tvålen är typ genomskinlig och ganska lös. Löddrar fint och känns behaglig i händerna. Gör rent ordentligt och efter tvätt känns händerna inte torra. En riktigt bra tvål som dessutom är ekologiskt certifierad. Men. Den är lite trist? Trist anonym förpackning (hej konferensanläggning), trist att doften inte hänger kvar i händerna efteråt och trist att den inte ger någon riktigt härlig känsla. Ingen kul gå-bort-present direkt. Men tvålen? Jo, den är bra. Betyg: 4/5. 

 

Läs mer om fasta tvålar jag gillar: 

Favoriter: aleppotvål & black soap