Ekologisk sheetmask. (Ser ni vad läskig jag ser ut när jag försöker le i masken?! :)

Tyska Dr Scheller gör prisvärd ekologick och naturlig hudvård och fanns förr i Sverige. Numera hittar jag det enbart i internationella webbshopar, men tipset är att spana in produkterna om du åker till Tyskland.

 

Dr Scheller, Argan & Amaranth Sheet Mask for Demanding Skin. Den här sheetmasken är till för mogen hud som är lite krävande (?). Men jag gissar att de menar att huden kräver en del? Själva arket är kanske inte 100% när det gäller passformen, som ni ser. Den bor i en vätska som doftar sött av typ marsipan, något som är ganska vanligt i tyska produkter. Arket fäster ganska bra på huden, det är alltså inte för blött. Känns också skönt på huden, men lite kallt så där som en del känns.

Efter tio minuter är det dags att ta av den och antingen kan man klappa in resterna av vätskan i huden, men jag fick ingen riktig feeling av det, så jag valde att skölja av det. Kanske den söta doften också som är lite too much. Ibland tycker jag att det är riktigt svårt att skapa sig en uppfattning av en produkt som har suttit på ansiktet i 10 minuter, men jag skulle säga att huden gillade denna mask. Efteråt kändes huden återfuktad, lite mer pigg och fräsch. Men jag tycker inte att den levererade någon “askungeeffekt” som många masker lovar. Men klart godkänd! Betyg: 3,5. 

 

Läs mer: 

Fredagsmasken: Kelp Mask från Whamisa