Ekologisk rengöringsolja. Jag älskar att rengöra huden med vegetabiliska oljor! Huden blir ren, utan att den blir “strippad” av sitt eget naturliga fett/skydd i huden, skonsam men ändå effektiv rengöring, och ett grymt första steg om man vill göra en double cleanse. Dessutom kan man lägga till egen peeling med hjälp av en tvättlapp (man masserar huden med tvättlappen och får då en mekanisk peeling). Här är en grym trio som jag har testat:

 

Kahina Giving Beauty, Oil Cleanser, 100 ml, 625 kronor. Den här fina glasflaskan gillar jag; bra pump som doserar ut tillräcklig mängd, inget spill och inget söl. Doftar otroligt fräscht och fint av lavendel och geranium och har en härligt mörk gul färg. Jag tar 2-3 pump och applicerar på torr hud, den är lätt i känsla och konsistens och lätt att massera ut i huden. Jag upplever att om man gnuggar ordentligt så löser den upp allt! Även BB Creams med spf som iblanda kan vara svåra att få loss från huden. Sen sköljer man av med vatten enbart om man vill och jag var skeptisk först, och trodde inte att all smuts och smink verkligen hängde med, men efter att ha använt ansiktsvatten och bomullspad för att kontrollera ev rester så står det helt klart – allt åker av! Självklart kan man använda tvättlapp eller svamp också om man vill, men det är ju smidigt att bara kunna skölja av. Denna är också perfekt att ha som första steg i sin double cleanse -rutin. Tar också bort smink utan problem och utan att det svider i ögonen. Denna är underbar, men den är i dyraste laget. Betyg: 5. 

rengoringsolja2

Juice Beauty, Stem Cellular Cleansing Oil, 120 ml, 430 kronor. Smidig pumpflaska i plast som doserar ut lagom mängd. Ett enda pump brukar räcka för mitt ansikte. Oljan är ljus i färgen och i princip doftfri, man anar bara en lätt “oljig” doft – perfekt för dig som är känslig. Applicerar på torr hud, den löser lätt upp smink, smuts och svider inte i ögonen. Sen blöter jag fingertopparna och fortsätter att massera i huden och då blir produkten lite mer mjölkig. Sen är det bara att skölja av, jag föredrar lite varmare vatten. Inga smink- eller smutsrester blir kvar! Jag föredrar också att använda en varm tvättlapp när jag använder denna, mest för den lite härligare spa-känslan. Grym! Betyg: 5. 

 

Organics By Sara, Cleansing Oil Sensitive Skin, 100 ml, 259 kronor. Söt glasflaska med pump som också den är bra på att dosera ut oljan. Denna är doftfri, och här kan man bara känna den milda doften av sesamoljan som ingår. Enligt Sara, som är hudvårdsterapeuten bakom denna produkt, så kan man applicera denna på fuktad hud, och gärna i kombination med den lilla svampen som hon också har i sitt sortiment. Och det är ljuvligt att massera runt svampen i ansiktet! Den löser verkligen upp all smuts och huden får en naturlig och mjuk peeling samtidigt. Jag varvar och masserar även på torr hud enbart med fingrarna. Oljan tar lätt bort smink runt ögonen också. När det är dags att skölja av använder jag antingen svampen eller en tvättlapp och huden känns superfin efteråt. Made in Sweden! Betyg: 5.

 

Läs mer: 

Så rengör du ansiktet med olja