Arkmask. Jag är ju ett stort fan av fuktmasker som man kan sova med. Och jag gillar också sheetsmasker även om jag ofta glömmer bort att använda dem.

Inom K-Beauty är sheetmasks en del av hudvårdsrutinen och en del använder mask varje dag. Skulle jag nog inte orka, men kanske var tredje/var fjärde?

Principen med sheetmasks är att de kommer engångsförpackade, består av ett slags ark i mjukt material som bor i en sås. Denna sås kan innehålla en massa bra boostande ämnen som hyaluronsyra för fukt, probiotika, vitaminer eller syror. Man rengör först huden, följer upp med en toner och sen på med arket på ansiktet.

Här har jag testat en från det ekologiska K-Beauty-märket Whamisa:

whamisa kelp mask

Whamisa, Sheet Mask Kelp är gjord i kelpblad och kommer i två ark, en för nedre delen av ansiktet och en för övre. Själva arken är alltså blad från algen kelp och de bor i såsblandning som är fullpackad med 32 olika näringsrika och fermenterade extrakt från tex chlorella, bockhornsklöver, gotu kola och japansk kombu alg för att nämna några.

whamisa_kelp sheet mask

Jag rekommenderar att man sätter sig i soffan, lägger upp fötterna, och njuter av att låta den verka. Det pirrar inte, utan känns bara lite blött och åtstramande. Under tiden man har på sig den – ca 10-20 minuter – så märks det att den börjar torka till lite på utsidan. Det bästa är ju när man sakta tar av den från ansiktet – kelpbladen är bara att slänga och de tar hand om sin egen nedbrytning!

Efteråt ska man inte tvätta bort resterna av “såsen” utan klappa in den i huden. Resultatet är en otroligt återfuktad hud, mindre porer och mer stuns i huden. För bästa resultat ska man ju använda dessa regelbundet. Men även dagen efter känner jag mig mycket mer fuktad och fräsch i huden.

Arkmasker är riktigt roliga att använda och jag hoppas kunna göra detta till en vana! Och den här är ju så himla härlig = 100 % biologiskt nedbrytbar.

 

Läs mer: 

• Guide till hudvården från K-Beautymärket Whamisa.

 

English: I love this sheet mask from K-Beauty brand Whamisa. It’s made from 100 % natural products and the sheets are from kelp. Hydrates the skin, lifts it and makes it all fresh!