Inlägget innehåller reklamlänk till Nóttnuit. 

 

Naturlig ansiktskräm. Svenska Nóttnuit har lyckats skapa fantastiskt fina hudvårdsprodukter och jag har gillat allt jag har testat än så länge. Här är en ansiktskräm som är lite rikare, men som jag inte riktigt blir klok på.

Nóttnuit, Fend, Creme Visage Riche, 50 ml, ca 1 200 kronor. 

Den här snygga svarta glasburken innehåller en dyr och lyxig kräm för ansiktet som passar för torr hud, och extra kyliga dagar – alltså anpassad för höst/vinter. Krämen är fast och “tjock” i konsistensen, den är ljusgul och har en mild, lite söt doft. Jag har använt den både dag och natt och den passar över olja, eller serum och även på egen hand. Den tar en stund att absorberas, man måste jobba in den, annars lämnas huden lite vit. För att vara en creme riche, så är de förvånansvärt lätt på huden. Den lämnar inga feta eller klibbiga hinnor, den absorberas verkligen in i huden, och även om du har ett par lager under så hålls huden matt och torr.

Det är här det blir förvirrande för mig, eftersom jag föredrar när man känner med fingertopparna hur huden är lite klibbig, lite “fet” nästan, särskilt när det gäller en så tjock kräm. Nu undrar jag: blir huden verkligen fuktad ordentligt?

Krämen är packad med bra ingredienser för att låsa in fukt i torr hud; skvalen, lipider från havre,  pro- och prebiotika och så massa härliga oljor från jojoba, vindruvekärnor, makadamianöten, babassu… Så den bör ju verkligen klara av det. Visst känns den bra, och huden känns mjuk och slät, men jag känner mig inte överdrivet fuktmatad i huden. Jag är mest fascinerad av hur matt huden hålls, så den är ju utmärkt för dig som inte önskar den överdrivet feta eller klibbiga känslan i huden.

Får jag välja, så tycker jag att Nóttnuits andra ansiktskräm, Form, Restoring Face Cream, är bättre passande för min hud. Fend är ingen dålig ansiktkräm alls, men jag får inte samma omhändertagande känsla. Den känns helt enkelt för tunn, huden blir inte 100 % nöjd. Betyg: 4/5.