Jag har kommit att älska krämrouge sedan jag blev bekant med RMS Beautys Lip 2 Cheek och Kjaers Weis Cream Blush. Det blir så himla snyggt och naturligt resultat på kinderna och man slipper den där kakiga känslan som en del puderrouge kan ge.

Därför blev jag himla glad när Zuii lanserade sina nya Lip & Cheek Creme som är krämrouge och läppfärg i ett. Älskar ju multiprodukter! Dessa kommer i söta dosor som ser ut som jättediamanter och det pryder ju vilken sminkväska som helst. Nyanserna är väldigt fina och genomtänkta – de passar verkligen alla möjliga hudtoner och stilar, men de är fortfarande väldigt wearable, och inte “knasiga” eller svåra att bära.

De är gjorda av vårdande vegetabiliska vaxer och pigmenten kommer från krossade blomblad – helt otroligt och underbart på samma gång. De doftar också ljuvligt, tydligt av ros och liksom lite “old school parfymeri” om ni vet vad jag menar?

zuii_swatches

Från vänster: Janus, Dione och Helene. 

Jag gillar att man lätt kan dutta dessa på kinderna för otroligt fin glow i ansiktet – beroende på vad du har för underlag så klart – och att de är lika lätta att dutta på läpparna. Det är fasta krämer, det är inte tal om något söligt läppglans i burk, eller klibbigt balm, utan verkligen en pigmenterad fast kräm som ser mycket mer ut som ett läppstift på läpparna, och blir faktiskt ganska matt – supersnyggt.

De har också bra hållbarhet på läpparna, flera av nyanserna sitter kvar efter en lunch. De känns också väldigt behagliga på läpparna och även på kinderna. Vill man inte använda fingrarna kan man så klart använda pensel för vassare applikation.

Det enda som oroar mig är om jag kommer att komma åt allt sen nere i botten av den lilla burken, men den som lever får se 🙂 Tycker ju egentligen inte heller om burkar med skruvlock eftersom jag alltid tappar locken, och dessa har dessutom ett litet innerlock som är typ dödsdömda chez moi.

Först fattade jag inte de konstiga namnen på färgerna, men efter lite research förstod vi att de är döpta efter olika månar som cirkulerar runt Saturnus. Så, nu fick ni veta det!

Här är tre av de sex nyanser som finns i Sverige:

zuii_janus

Janus  – mörkare bärfärgad nyans som är kall och mörkt gammalrosa – en underbar färg som egentligen är den fler borde bära istället för Dione som ju är mycket mer safe. Detta skriver jag mest som ett meddelande till mig själv, eftersom jag alltid, alltid går på de mest “säkra” och lite diskreta färgerna. Men den är supersnygg på läpparna och på kinderna och man behöver inte alls vara orolig för att det blir för mycket på kinderna, för det är bara att dutta försiktigt och sen bygga på mer. Men denna har mycket pigment, så den är ju otroligt dryg.

zuii_dione

Dione – lite mer nudefärgad, gammalrosa typ. Inte lika pigmenterad som de andra två, lite mer genomskinlig men otroligt fin, både på kinder och på läppar. Tror de allra flesta skulle passa i denna. Det är lite av en MLBB – my lips but better. Jag gissar att den skulle synas lite dåligt på vissa, lite beroende på vilken egen läppfärg man har. Men på mig syns det alldeles lagom! Också supersnygg på kinderna (jag gillar lite varmare brunaktiga färger på kinderna!).

Zuii_helene

Helene – lite starkare rosa färg, lite som en skön blandning mellan hallon och bubbelgum. Den ger fin färg till kinderna som verkligen poppar och ser friska ut av denna. Och läpparna känns verkligen fest och inte så mycket vardag. Åtminstone inte för mig 🙂

 

Sammanfattningvis: Jag kommer att bära Dione med mig i sminkväskan tills den tar slut. Jag kan lova att det blir så. Ger så otroligt snygg naturlig färg på kinderna, så lätt att arbeta med och så tryggt och skönt för läpparna. Söta men opraktiska förpackningar, snygga nyanser, dryga och smarta multiprodukter.

 

Läs mer: 

• En kärleksförklaring till foundation från Zuii Organic. (Det finns testers!) 

 

English: I love these new lip & cheek colors from Aussie brand Zuii Organic. My fave is the pretty pink Dione, a safe but very wearable color. I’m going to loose the lids, and I also worry about getting everything out of the cute container…