Amerikanska märket Hynt Beauty gör riktigt fin naturlig makeup och en av deras bästsäljare är Discovery Kit som är en liten sminkväska med sex olika produkter. Tänkte vi skulle kolla lite närmare på det.

Mitt kit är i nyansen Light, som är mellanfärgen, alltså inte den allra ljusaste, men inte heller den som är mörkast i färgerna. Sminkväskan innehåller:

  • 2 VELLUTO Pure Powder Foundations (nyanserna Light Beige & Medium Beige) som alltså är deras lösa mineralfoundation och som kommer i mindre testa-på-burkar som innehåller 2,5 gram.
  • 1 FINALE Finishing Powder (Deluxe sample size) i nyansen Translucent Pearl som är ett puder som är som typ silke, och som kommer i en mindre prova-på-burk med ca 2 gram.
  • 1 LUMIERE Radiance Boosting Powder (Deluxe sample size) som är ett skimrande puder i prova-på-storlek om 2 gram.
  • 1 Vegan Mini Flat Top Brush som är en liten, liten kabukiborste (som jag inte har använt alls, eftersom den i mitt tycke är svår att använda.)

hynt_mineral_foundation

Velutto Pure Powder Foundation är en puderbaserad foundation som består av enbart rena mineraler. Till vänster ser ni Medium Beige och till höger Light Beige.

I sommar har jag använt Medium Beige, men redan nu är den för mörk för mig. Just nu använder jag istället Light Beige. Mineralerna är matta, de innehåller alltså inga skimmerpartiklar, men det blir inte matt och torrt i huden, utan mer mjukt och naturligt.

Om man borstar in mineralerna med hjälp av en ordentlig kabukiborste så jämnas hudtonen ut och huden får en mjuk lyster. Jag älskar att det går snabbt att få det snyggt, jag älskar att mineralerna lämnar en skön och behaglig känsla i huden och att man ser fräsch ut hela dagen.

Den här foundation är inget för dig som vill få en flawless finish eller är ute efter ett heltäckande resultat. Men den är lätt att använda och kan så klart också användas över tex en BB Cream eller flytande foundation för mer täckning.

hynt_

Lumiere Radiance Boosting Powder är som ni ser ett guldfärgat löst puder med jättefint lyster. Jag använder det med en mindre puderborste och lägger lite högst upp på kindbenen. Det ger en superfin lyster, utan att det ser för skimrande eller “highlightigt” ut. Den har varit otroligt fin under sommaren. Ger huden en lite varmare och mer glowig ton. Gillar!

finishing_hynt

Finale Finishing Powder, Transluscent Pearl är ett väldigt finfördelat puder som man kan använda som avslutning, alltså över mineralfoundation eller över en flytande foundation. Det är otroligt fint, som silke i känslan och ger också ett nästan genomskinligt resultat i huden. Jag är ju inte så noga med att det ska vara matt, jag föredrar när det ser lite “fuktigt” ut i huden, men denna gör det inte för matt, utan alldeles lagom. Användbar!

hynt_concealer_light

Duet Perfecting Concealer är en favorit som jag har skrivit om tidigare – kolla in min recension här – och nyansen Light är den näst ljusaste nyansen och passar dig med ljus hudton och gul underton. Denna är lätt att använda, lagom mjuk i konsistensen och nyansen är perfekt för mig. Hållbarheten är bra (alltså, suddas den inte ut under dagen) och man kan om man vill även använda den som foundation! Älskar!

 

Summering: Ett smart och mycket användbart kit med mineralfoundation som räcker länge, en grym full size krämconcealer och så två trevliga puder att lyxa till det med. Verkligen prisvärt och riktigt bra kvalitet!

hynt_beauty_discovery

Läs mer: 

• Ny favorit; Nocturne Mascara från Hynt Beauty.

 

English: This Discovery Kit from American brand Hynt Beauty is really great value. Two really nice mineral foundations, an awesome creamy concealer and two nice finishing powders to top it off with!