Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko, Econatur, Eleven och Jolie. 

 

Naturligt och ekologiskt smink. Nu är det dags för ett långt inlägg som handlar om smink jag använder och gillar just nu. Enbart ekologiskt/naturligt så klart. Så glad att organic makeup har utvecklats så bra!

estelle_bronzer

Estelle & Thild, Healthy Glow Sun Powder, Sheer Shimmer, 299 kronor. Detta bronzingpuder eller solpuder är riktigt sommarhärligt! Det är kompakt, men släpper lätt från “kakan” och det har en fin brun färg som inte är för varm för mig. Den har också mycket guldigt skimmer, men även snygg lyster och blir mer bronsfärgad i sin nyans på huden. Det passar absolut på sommaren, både som rouge, ögonskugga och som bronzer. Men den här är inte lika bra året om som en bronzer för contouring, då blir den lite för skimrande, i alla fall för mig. Festlig, snygg på brunbränd hud och sitter bra hela dagen! Betyg: 4/5. 

purobio_longlasting kajalpenna

Purobio, Long Lasting Eye Pencil, Brown, 99 kronor.  Italienska Purobio gör en massa bra makeup och den här kajalen är SÅ HIMLA BRA! Själva pennstiftet sitter i en penna vars träfibrer är färgad svart. Så den ser först svart ut, men är brun. Jag vet inte om det är det svarta som gör att den sitter bättre, eller om det bara en kul detalj? Hur som helst ger denna kajal färg direkt, och det sitter länge och bra. Vanligtvis kan vissa kajalpennor liksom smälta bort eller suddas bort under dagen för mig, men denna sitter bra. Nyansen av brun är också jättefin och den är lätt att använda. Så prisvärd också! Betyg: 5/5. 

purobio_concealer

Purobio Luminius Concealer Stick, 05, 130 kronor.  Jag har inte använt concealer på flera år känns det som, jag gillar inte när concealern sätter sig i linjer under ögonen, och helt ärligt sover jag ganska bra och har inga större problem med mörka ringar eller annat som jag vill dölja. Gillar dock ibland att bara ljusa upp huden under ögonen, och den här stick-concealern är riktigt bra! Jag målar helt sonika med sticket direkt på huden och följer upp med att dutta lite med ringfingret. Smidigt! Nyansen är nåååågot mörk men funkar nu när jag har lite färg, den ljusar ändå upp, och den går åt rosa. Den är vackert lystrig utan att det skimrar eller glittrar. Otroligt fin på huden som liksom lyser! Tänker att jag vill ha den här även i en ljusare nyans för blekare vinterhud. Visst sätter sig denna i linjerna efter ett tag (men hallå – det gör ju alla concealers på vanligt folk med linjer!?) men jag tycker det är ett enkelt fix att bara dutta lite. Gillar verkligen den uppljusande effekten på huden! Betyg: 4/5. 

cc_ogonskugga

Couleur Caramel, Eye Shadow, 162 Pink Bloom, 199 kronor. Den här krämiga men ändå pudriga ögonskuggan gillar jag! Franska märket Couleur Caramel har stöps om och kommer nu i lite snyggare förpackningar än innan och jag tycker absolut att deras smink är värt att testas – många grejer som är bra. Den här ögonskuggan i mörkare rosa är laddad med skimmer. Blir otroligt fin på ögonlocken och ger ögat det där lilla extra som jag gillar. (Jag använder sällan matta skuggor, blir mer liv med skimmer tycker jag. Tricket är att skimret inte hamnar över hela ögonlocket, utan mer på den rörliga delen av ögonlocket, närmast fransraden.) Tycker att den har bra hållbarhet (sitter alltså kvar), lite troligen tack vare den lite “klibbiga/krämiga” konsistensen. Riktigt nice! Blev nyfiken på fler nyanser av denna! Betyg: 5/5. 

cc läppstift

Couleur Caramel, Lipstick, 509 Pink Fuschia, 235 kronor.  Jag brukar ju sällan ha läppstift och när jag har det är det väldigt mjuka och naturella nyanser. Men detta! Det är ett starkt, mörk rosa nyans som heter Fuschia och det stämmer bra med nyansen! Så snyggt och jag har flera gånger haft det hela dagar och trivts jättebra. Ja, det syns. Men det är ju det som är meningen också…! Formulan är mjuk, det är inte matt, utan satin som det kallas. Det ger alltså läpparna lite glans, och en liten liten hint av lyster. Känns inte alls uttorkande, utan känns mjukt och följsamt. Det har mycket pigment och helt ok hållbarhet. Det stannar ju inte kvar 100 % på läpparna efter en lunch eller en kaffe. Så därför måste man se upp lite och fylla på under dagen. Men det är ljuvligt! Och jag är så glad att jag vågar mer färg som jag har tjatat om i så många år! Betyg: 4,5/5. 

borlind_rouge

Annemarie Börlind, Powder Blush, Raspberry Delight, 269 kronor.  Börlind har gjort om mycket av sitt smink och det här fina rouget tillhör en av deras nyheter. Nyansen är en aprikosrosa nyans med ooootroligt fin lyster. På huden blir denna mer åt kall rosa (raspberry) och den skimrar väldigt fint – inte för mycket och heller inte för lite. Den mjuka formulan påminner lite om RMS Beautys nya rouge, den känns nästan fuktig först. Detta rouge innehåller också hyaluronsyra, så den hjälper huden att hållas fuktad. Ger huden en riktigt fin glow – bara att doppa borsten i kakan och sen borsta på kinderna. Jättefint! (Synd att jag sällan får se det – dottern norpade nästan direkt!) Betyg: 5/5. 

 

Mer läsning om ekologiskt smink: 

19 naturliga och ekologiska sminkmärken utan “skit”