Ekologisk kroppsskrubb – bodypeeling. Visst är det skönt att ge huden en riktig “avhyvling” i bland i duschen? Jag älskar det extra mycket efter en lång sommar, för att liksom “skola in” huden för hösten. Särskilt mina knän, armbågar, överarmar och armhålor tycker jag ibland kan behöva extra mycket kärlek. Här har jag testat 4 naturliga bodyscrubs som alla gör huden lite mjukare:

viridi_eco_scrub

Viridi Eco, Body Scrub Citrus Fresh, 200 ml, ca 239 kronor.  Den här burken innehåller en härlig gulfärgad saltskrubb från det svenska märket Viridi Eco. Den doftar uppfriskande av citrus och saltet (himalayasalt) river lagom. Saltet badar i olika härliga oljor (bla avokadoolja och tefröolja) som känns härliga på huden. Det är den här typen av scrub jag gillar bäst eftersom de ganska genast känns så ljuvliga på huden och är ofta lätta att skölja av. Men det finns en negativ praktisk aspekt av det hela – burken. Även om denna kommer med en spatel, så är det meckigt att ta upp produkten, särskilt när den är något lös i konsistensen. Men resultatet är det inget fel på! Huden lämnas mjuk och len och får en härligt återfuktad känsla på huden. Betyg: 4,5/5. 

NYR_scrub

Neals Yard Remedies, Rose & Geranium, Body Polish, 150 gram,  ca 200 kronor.  Detta är en ganska fast kräm som har en otrolig doft av ros och geranium. (Alltså, dessa underbara dofter från NYR – de måste testas/man måste unna sig!) Den har bra korntäthet och kornen från argannötsskal och rispulver, river lagom i huden, inte för mycket eller för lite. Den är lätt att massera ut – inte för lös så att allt bara rinner av kroppen, och den gör verkligen sitt jobb. Trots att den är krämig så innehåller den sheasmör och kokosolja så den är ändå otroligt återfuktande på kroppen. Huden blir len, slät och mjuk och inte alls torr. Ny favorit! Betyg: 5/5.  

organic_shop_bodyscrub

Organic Shop, Toning Body Scrub, Orange & Sugar, 250 ml, 62 kronor.  Detta är en sockerskrubb som doftar friskt av apelsin. Lite tjockare konsistens, blir nästan lite tvålig på huden och det märks också i INCI att den innehåller ett tvåligt ämne (osäker på om det är naturligt ursprung). Så den får inte högsta pott när det gäller ingredienserna. Men den är trevlig på huden, som blir både ren och len, men kanske aaaningens torr ändå, trots att den innehåller sheasmör. Trevlig – och billig! Betyg: 3/5. 

Maria_akerberg_scrub

Maria Åkerberg, Cream Scrub Sweet Breeze, 200 ml, 299 kronor. Den här peelingen är krämig, ganska lös i konsistensen och den doftar otroligt fräscht av spearmint, vanilj och grapefrukt – underbar doft! Lätt och lös, har hög korntäthet och innehåller dels små korn av aprikoskärnor, och dels små vaxkulor av jojobaolja. Peelingen innehåller också aha (fermenterad mjölksyra) så peelingen är både mekanisk och kemisk. Det blir ganska rivigt, men det gör inget, men kanske att man ska vara försiktig om man har känslig hud. Den är lätt att massera ut i huden, och den lämnar en otroligt fräsch känsla på huden, mjuk och slät och ny. För dig om inte gillar oljebaserade skrubs är detta ett måste att testa. Betyg:  4,5/5.