Ekologisk peeling. Svenska Maria Åkerberg har ett jättesortiment av ekologisk och naturlig ansiktsvård, hårvård, makeup, babyvård och kroppsvård. Bland alla hennes produkter kan det ibland vara svårt att hitta sina favoriter, men en av dessa åker upp på min favvolista!

 

Vad: Maria Åkerberg, Aha & Jojoba Peeling, 100 ml, 169 kronor. Detta är en peeling som jobbar dubbelt; både mekaniskt (kulorna från jojoba peelar huden) och via syra (mjölksyra från sockerbetor jobbar på djupet i huden). Den ser ganska spännande ut, lite som en tandkräm och faktiskt ser den inte alls särskilt naturlig ut, även om innehållet är det. Den här tar man på lätt fuktad hud, en klick som ett par ärtor typ, och så masserar man den i huden. Man känner kulorna, som är skonsamma och sen känner man även att krämen är aktiv. Efter någon minuts massage är det enkelt att tvätta av huden. Första gången jag testade denna var den något “aggressiv” för min hud, och jag fick röda prickar av den. Sen testade jag ett par gånger till utan problem. Har du känslig hud ska du kanske ta det lugnt. Lämnar huden len, med synbart mindre porer och med en hy som “fått sig en omgång” = masserad med vaxkulorna, full fart på mikrocirkulationen i huden. Den turkosa färgen kommer från myntaolja som ingår, och den doftar också riktigt fräscht av det, som tandkräm igen, alltså! 🙂 Betyg: 3,5. 

akerberg_scrubs

Vad: Maria Åkerberg, Papaya Peeling, 100 ml, 199 kronor. Den här peelingen har en vacker varm gul färg och den kommer från papayajuicen som ingår. Ganska lös i konsistensen så man måste hålla den här tuben med korken uppåt när man öppnar, annars rinner det ut för mycket. Den här masserar man in på torr hud och så masserar man i ca 1-2 minuter i hela ansiktet. Sen tillsätter man lite vatten på fingertopparna och masserar vidare, då blir peelingen lite mer mjölkig. Den känns ganska grov på huden (innehåller maltodextrin som är som en typ av socker och som bryts ned av vattnet) men sen när man tillsätter vattnet löses kornen ned. Doftar ljuvligt av papaya men också av citrus och grapefrukt. När man sköljer av lämnas huden helt len, orenheterna är upplösta, mitt lite hårda pansar som jag brukar få i pannan är borta och jag upplever en helt annan lyster i huden. Porerna är synbart förminskade, på vissa platser nästan osynliga och huden känns pigg och fräsch. Jag är lite känslig på kinderna, och där är jag lite röd efteråt, men det brukar lägga sig snart. Den här är lätt och snabb att använda och ger snabbt och tydligt resultat. När man sen smörjer in sig i en härlig olja efteråt känns huden underbart mjuk och smidig. Betyg: 5/5. 

maria_akerberg_peeling

Läs mer: 

• Recension av ekologiska ansiktspeelings- enbart 5:or i betyg. 

 

English: Swedish brand Maria Åkerbergs products are really great but the range is so big, it’s sometimes hard to find your faves. The papaya peeling is up on that list, though!