Jag var ju nyligen i London och jag har tre stopp som jag alltid går till för att spana in ekologisk och naturlig skönhet. Och jag hittar alltid något!

liberty_flowers

Liberty är inte bara ett otroligt vackert hus, det är också en härlig upplevelse i sig. Blomsterhandel, vackra accessoarer, kläder och mycket annat. Skönhetsavdelningen på bottenplan är också inspirerande och här finns doft-avdelning och hår-avdelning. Allt är inte eko, men det finns en del.

Jag fick med mig ett par ansiktsmasker från Lixir Skin som är ett nytt märke för mig (inte eko men naturligt), och en lyxig pillow spray, alltså en spray med goda eteriska oljor i som är bra för att sova bättre, från det brittiska märket Votary som specialiserat sig på olika oljor, både invärtes och utvärtes. Snygga!

susanne_kaufmann

Här fanns också det österrikiska märket Susanne Kaufmann som gör både ansiktsvård och kroppsvård. Var lite sugen på deras deo, men 400 kronor kändes lite onödigt dyrt. Så bra kan det ju inte vara, eller? Någon som har testat märket?

Content_beauty_london

Content Beauty & Wellbeing är en söt liten butik som också har webbshop. Här säljer de många fina märken som inte finns i butik i Sverige som tex Rms Beauty, Ilia makeup, Kjaer Weis makeup men också massa bra ekomärken som kanske inte finns överallt.

content_beauty london

Jag var på jakt efter misten från brittiska märket Amly som heter Digital Detox, men fick också med mig kosttillskott för huden från The Beauty Chef, en återfuktande spray, Mega Mist från Bybi Beauty, ett torrschampo från amerikanska märket Acure och så ett läppstift från RMS Beauty.

rms_beauty_lappstift

Här ser ni den ganska spexiga nyansen som jag valde. Den heter Sweet Nothing och är tydligt magentafärgad. Jag blev övertygad av den trevliga expediten i butiken. Och det var skitsnyggt på! Alltså, vad är det för mening med att köpa med sig ett läppstift från London som är i samma nyans som alla andra jag har hemma? Jag lovar att detta dyker upp i en insta-story snart!

rms_lipstick läppstift

Läppstiften från Rms Beauty har ju inte landat i Sverige ännu, och den svenska distributören har inga besked att ge, tyvärr. Vi tar självklart in dem i butik så snart de dyker upp! Jag kan avslöja att det fanns flera drömmiga nyanser!

whole_foods london

Whole Foods finns på flera ställen i London men jag föredrar Kensington High Street eftersom den är störst. Skönhetsavdelningen är enorm så här får man ta en kundkorg som man drar på hjul och sen är det bara att fylla på! Här finns kända märken som Dr Hauschka och Weleda och liknande, men också brittiska märken som Pai och Balance Me och sen märken från hela världen. Här är några av grejerna som fick följa med:

Tandkräm från Taylor’s 32 från UK, CC Cream med spf 30 från amerikanska Andalou Naturals, en fiffig burk med små peeling-dukar som man sätter på fingret från det koreanska märket Whamisa och så några engångs-ansiktsmasker. Jag köpte också ett par ansiktsvatten med C-vitamin till mig och min kollega Annelie, får fota vårt kontors-stash vid tillfälle!

 

Så ja, jag struntade i mitt köpstopp. Och ja, jag njöt av egentiden i dessa butiker och njöt av att klämma, känna och sniffa på allt. Och ja, nu blir det gröt resten av månaden!

 

Läs mer: 

• Bästa shoppingtipsen för ekologisk skönhet i London.

• På besök på Neal’s Yard Remedies i Neal’s Yard! 

 

English: Went to London recently and yes, I came home with quite a lot… :)