Ekologisk hårvård. Danska budgetmärket Urtekram lanserade nyligen en serie produkter exklusivt för Apoteket, Morning Haze, som ska vara lite “lyxigare”. Hela serien är certifierad enligt Ecocert Cosmos och vegan.

Min kompis Sofia och hennes döttrar har testat deras schampo och balsam.

 

Vad: Urtekram, Morning Haze, Shampoo, 250 ml, 89 kronor. 

Ett ofärgat schampo som kommer i en praktiskt pumpflaska med lite lyxigare utseende (till exempel guldfärgade pump). Ingår i en serie speciellt framtagen för att säljas på apoteken. Den innehåller vitamin C, E och naturliga extrakt från hjortron, fläder och tranbär, samt hyaluronsyra som ska ge näring och fukt till håret och gör det mjukt och friskt. Naturliga proteiner från solrosor ska hjälpa till att stärka hårbotten. 100% av ingredienserna har naturligt ursprung och 10% är ekologiskt odlade.

Schampot har en lätt tvålig, lite spaig doft och löddrar väldigt lite. Jag behöver tvätta håret en andra gång för att känna att det blir riktigt rent, och då använder jag bara naturliga stylingprodukter som vanligtvis går ur lätt. Mitt hår är blekt och av det här schampot får jag lite trassliga toppar och måste alltid använda ett balsam efter schamponering.

Inte min favorit bland Urtekrams produkter.

Betyg: 2.5. 

urtekram morning haze

Vad: Urtekram, Morning Haze, Conditioner, 250 ml, 89 kronor. 

Ett lite beigefärgat balsam som kommer i en praktiskt pumpflaska med lite lyxigare utseende (till exempel guldfärgade pump). Ingår i en serie speciellt framtagen för att säljas på apoteken. Den innehåller vitamin C, E och naturliga extrakt från hjortron, fläder och tranbär, samt hyaluronsyra som ska ge näring och fukt till håret och gör det mjukt och friskt. 100% av ingredienserna har naturligt ursprung och 10% är ekologiskt odlade.

Produkten ska masseras in i håret och låta sitta i 2–3 minuter. Det här är min favorit i serien. Balsamet har en lätt tvålig, behaglig doft, nästan lite spaigt. Det är krämigt och lätthanterligt i konsistensen. Håret blir mjukt och följsamt och mina frissiga toppar trasslas ut direkt. Ger fin glans till mina barns långa hår.

Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

• 5 ekologiska hårschampon under 100 kronor.

 

English: These organic hair care products from Danish brand Urtekram are a bit uneven. My friend Sofia who tested these likes the conditioner but nut so much the shampoo.