Ekologiska ansiktsprodukter. Flerfaldigt prisbelönade Pai gör hudvård främst för känslig hud och deras produkter är älskade av många kändisar. Jag blir ibland obalanserad i huden, särskilt under sommaren då jag kan bli fetare i t-zonen och ganska oren. Jag har testat en ekologisk ansiktskräm för just obalanserad hud och ett ansiktsvatten till.

  • Vad: Pai, Rice Plant & Rosemary BioAffinity Tonic, 50 ml, 365 kronor.
  • + Härlig flaska med bra spraypump som ger ett fint regn över ansiktet. Känns direkt att det landar i huden och torkar inte ut, utan balanserar hudytan, nästan så att den är lite “mjölkig”. Man behöver inte stressa med att applicera ansiktskräm över, ansiktsvattnet återfuktar jättebra och torkar fint in i huden. I vissa fall gissar jag att denna skulle räcka gott som ensam produkt för huden (alltså, många klarar sig säkert utan kräm/olja efter). 100 % ekologiskt och certifierat enligt Soil Association.
  • – De första två veckorna med denna gick jättebra, jag kände att huden blev mer balanserad, särskilt tillsammans med ansiktskrämen. Men efter ett par veckor kom reaktionen i form av finnar. Och när jag gjorde uppehåll några dagar försvann finnarna. Nytt försök och en finne dök upp direkt. Så det är möjligt att min hud inte passar ultimat för detta ansiktsvatten. Doftar gammalt hö, som tyvärr många ekologiska toners gör. Dyrt.
  • Betyg: 3,5.

 

  • Vad: Pai, Geranium & Thistle Combination Skin Cream, 30 ml, 435 kronor.
  • + Fin pumpflska som doserar perfekt. Dryg, ett pump räcker för hela ansiktet, tar man för mycket blir det lite besvärligt. Efter daglig användning både dag och natt i två månader är mer än hälften kvar i flaskan. Doftar faktiskt fräscht av geranium (inte min favvodoft annars). Doften är mild och dunstar snart. Lagom fast vit kräm som är lätt att massera in i  huden och som direkt känns svalkande, vårdande och återfuktade på en gång. Många ansiktskrämer för fet/obalanserad hud kan kännas för tunna och liksom lägga sig på ytan och så blir man svettig under. Inte denna. Den går in i huden och tar hand om den. Känns otroligt rik och vårdande, samtidigt som den gör huden matt och tydligt fungerar på de feta/orena partierna. Håller huden dessutom mjuk och elastisk. 80 % ekologisk och certifierad enligt Soil Association.
  • – Nu när hösten är här tycker jag att den känns lite för tunn.
  • Betyg: 5

English: British brand Pai makes really effective and nice organic facial products. I’ve tried these two during summer when I tend to get unbalanced and greasy skin. The facial cream really takes care of that and balances the skin very nicely.